Veel patiënten geloven dat CBD nuttig kan zijn bij het verminderen van pijn

29 mei 2021

Wetenschap/Mens: Veel patiënten geloven dat CBD nuttig kan zijn bij het verminderen van pijn

In een onderzoek met 253 deelnemers antwoordde de meerderheid dat CBD helpt tegen hun pijn (59%) en hen in staat stelt hun pijnmedicatie te verminderen (67%). Het onderzoek werd uitgevoerd door Clinical Research van Vitamed Research in Palm Desert, VS. Van de deelnemers meldde 62% een CBD-product [inclusief producten die THC bevatten] te hebben geprobeerd.

Zij gaven aan te geloven dat CBD een goede behandelingsoptie was (71%), niet schadelijk (75%), en niet verslavend (65%). Ongeveer de helft van de deelnemers (52%) gaf aan dat ze zich meer op hun gemak zouden voelen als hun arts CBD-producten zou voorschrijven. De algemene houding en ervaring van de deelnemers met betrekking tot CBD wordt als positief gerapporteerd, terwijl 92% van de mensen de wens uitsprak om er meer over te leren.

Science/Human: Many patients believe that CBD may be helpful in reducing pain

In a survey with 253 participants the majority answered that CBD help with their pain (59%) and allow them to reduce their pain medications (67%). Investigation was conducted by Clinical Research of Vitamed Research in Palm Desert, USA. Among participants, 62% reported trying a CBD product [including products containing THC].

They reported believing that CBD was a good treatment option (71%), not harmful (75%), and not addictive (65%). About half of participants (52%) report that they would be more comfortable with their physician prescribing CBD products. The overall attitude and experience of participants regarding CBD is reported as positive, while 92% of people expressed a desire to learn more about it.

Schilling JM, Hughes CG, Wallace MS, Sexton M, Backing M, Moeller-Bertram T. Cannabidiol as a Treatment for Chronic Pain: A Survey of Patients’ Perspectives and Attitudes. J Pain Res. 2021;14:1241-1250.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook