Onderzoek: Cannabisthee effectief bij behandeling chronische pijn

09 juli 2018

Wetenschap/mens: Cannabisthee effectief bij de behandeling van chronische pijn

Cannabis verbeterd intensiteit van de pijn, angst en depressie bij 338 pijnpatiënten die werden behandeld in het Santa Chiara Universiteit ziekenhuis van Pisa, Italië. Ze ontvingen een afkooksel van gedroogde cannabis bloemen met 19% THC gedurende 12 maanden, naast hun farmacologische therapie.

Pijn intensiteit, pijnhandicap, angst en depressie symptomen toonde een statistisch significante vermindering. Auteurs concludeerden dat de studie suggereert “dat Cannabis therapie, als een aanvulling op een traditionele pijnstillende therapie, een doeltreffend instrument kan zijn om het beheer van chronische pijn effectiever te maken en de gevolgen op de functionele en psychologische dimensie.”

Poli P, Crestani F, Salvadori C, Valenti I, Sannino C. Medical Cannabis in Patients with Chronic Pain: Effect on Pain Relief, Pain Disability, and Psychological aspects. A Prospective Non randomized Single Arm Clinical Trial. Clin Ter. 2017;168(3):e102-e107.

Hier lees je nog veel meer onderzoeken omtrent medicinale cannabis en pijn

Onderaan op deze pagina kan je de link vinden hoe je zelf cannabisthee kan maken.

 

English

Science/Human: Cannabis tea effective in the treatment of chronic pain

Cannabis improved pain intensity, anxiety and depression in 338 pain patients was treated in the Santa Chiara University Hospital of Pisa, Italy. They received a decoction of dried cannabis flowers with 19 % THC for 12 months, in addition to their pharmacological therapy.

Pain intensity, pain disability, anxiety and depression symptoms showed a statistically significant reduction. Authors concluded that the study suggests “that Cannabis therapy, as an adjunct to a traditional analgesic therapy, can be an efficacious tool to make more effective the management of chronic pain and its consequences on functional and psychological dimension.“

Poli P, Crestani F, Salvadori C, Valenti I, Sannino C. Medical Cannabis in Patients with Chronic Pain: Effect on Pain Relief, Pain Disability, and Psychological aspects. A Prospective Non randomized Single Arm Clinical Trial. Clin Ter. 2017;168(3):e102-e107.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany