Hoe maak ik cannabisthee?

Voor de bereiding van een kopje cannabisthee, neem je de dosis die is voorgeschreven voor jou, dit is namelijk per persoon verschillend. Je kan deze als pure cannabisthee drinken of als je deze smaak niet prettig vind of het niet effectief genoeg vind, kan je  er wat honing bij doen en een scheutje melk/room (vetten).

Je doet de klein gemaakte cannabis in water wat net van de kook af is, dit laat je ruim 20-30 minuten op een warmhoudplaatje staan en geregeld roeren, als je er melk/room of boter bij doet, doe dit dat gelijktijdig met de cannabis, dan worden er meerdere cannabinoïden in de thee opgenomen. Dus het effect zal beter zijn als zonder deze toegevoegde vetten.

THC is erg lipofiel, maar niet geheel onoplosbaar in water.

In dit artikel staat de oplosbaarheid van THC in water bij 20 graden celsius, deze is 0.0028 mg/mL. Bij 20 graden lost dus 0.0028 mg THC op in één milliliter water. In een kop thee van 250 mL zou dat dan neerkomen op (250 mL) x (0.0028 mg/mL) = 0.7 mg.

Hierna knijp je het residu uit en filter je het, klaar om te drinken.

Uiteraard kun je nog op andere manieren cannabisthee maken.

De werking begint 30-90 minuten na het innemen. Het sterkste effect is merkbaar na 2-3 uur. De werking houdt 4-8 uur aan.

 

Op de website van de NCSM staat weer een andere bereidingswijze, lees hier

Cannabis in de vorm van thee geeft een ander effect als bij inhalatie. U kunt thee het best gebruiken als u nooit eerder cannabis heeft gebruikt of  bij chronische klachten zoals reumatische pijnen, bij spasmen, misselijkheid en braken. Als u ernstige pijn vanuit het centrale zenuwstelsel of acute klachten hebt, is inhaleren door middel van verdampen of roken (niet aanbevolen met tabak)  een sneller en sterker effect.

Populaire  video s over het maken van cannabisthee

Op je gezondheid!

 

Je kan ook een kopje thee, koffie of chocomel zetten en hier cannabisroom aan toevoegen