Hoe maak ik cannabis zetpillen en wat zijn de voordelen?

Een minder bekende wijze van toepassing, maar één met een aantal voordelen, is de cannabis zetpil.


Zetpillen zijn vooral nuttig voor mensen met gastro-intestinale problemen, een kapotte kaak of keel of waarvan misselijkheid en braken veel voorkomen, dan is er bijna geen effectieve orale toepassing. Deze route kan ook toegepast worden na een operatie, het is geschikt waar beperkingen op de orale inname zijn. Maar het hoeft geen redmiddel te zijn als laatste optie. Door de grote beschikbare oppervlakte voor absorptie, geeft rectale toediening  het meest medicinale stoffen af, die op een effectieve manier door het lichaam worden opgenomen.

 

Inademing is de minst efficiënte methode, dit bied 10 – 25% van de biobeschikbaarheid, ;

Orale inname (eten/drinken) rond de 20%;

In een studie met THC-HS *, levert rectale toepassing  ongeveer 50% – 70% rendement, met meer voorspelbare effecten tussen verschillende individuen.

Zetpillen voorkomt het gastro-intestinale systeem, waarbij metabolieten de samenstellende verbindingen scheiden en breken. Eén van deze metabolieten is de 11-hydroxy-Δ9-THC, een psychoactieve verbinding vergelijkbaar met Δ9-THC.

Door de patiënt word opgemerkt dat er bij geïnhaleerde doses cannabis 1 tot 2 uur van hun geneeskrachtige effecten wordt waargenomen. Dit vrijwel direct na inademing.

De meeste mensen beginnen de eerste effecten van een zetpil binnen de eerste 10 – 15 minuten te merken na het inbrengen. Impedantie om absorptie kan uitdroging omvatten; de aanwezigheid van uitwerpselen en cysten of tumoren in de rectale wand. Hoewel dit de verbindingen in de bloedbaan vertragen of verhinderen, kan de toepassing van cannabinoïden rechtstreeks op deze locaties van belang zijn en de plaatselijke endocannabinoïde receptoren helpen te activeren.