Belgische pijnpatiënt (medicinaal cannabis gebruiker), daagt regering voor rechter

Op TVL.be stond onderstaand bericht over Jasper Antonissen een patiënt in België die alleen kwaliteit van leven heeft door het gebruik van medicinale cannabis. Onder het artikel staat alles wat hij zelf nog te vertellen heeft.

Cannabisgebruiker uit Oudsbergen daagt regering voor de rechtbank omdat hij onnodig pijn zou moeten lijden

Om de legalisering van medicinale cannabis te bekomen in ons land stelt de 25-jarige Jasper Antonissen uit Oudsbergen samen met een twintigtal sympathisanten de Belgische overheid, en met name minister van Volksgezondheid Maggie De Block officieel in gebreke. Jasper zelf lijdt aan een zeldzame genetische afwijking, enkel cannabis maakt zijn pijn draaglijk. Patiënten moeten ook op doktersvoorschrift in staat staan om zelf cannabis te kweken meent de Oudsbergenaar.

TVL.be

Beste mensen,

Al vierentwintig jaar zit ik gevangen in een situatie waar niemand voor zou kiezen. Niertransplantaties, nefrectomieën, darmoperatie, longoperarie. En een heleboel zware infecties. Geen buikspieren en constant pijn. Uitbehandeld bij de pijnkliniek. Dus opzoek naar iets dat zou kunnen zorgen voor minder pijn. Lijkt mij ook logisch niet? Wie wil er nu 24/7 pijn hebben. Gij? Ik zeker en vast niet!. Maar jammer genoeg is het moeilijk te begrijpen voor vreemden. Dat medicinale cannabis wel degelijk invloed heeft op mijn dagelijks leven. En dan spreek ik niet over een negatieve invloed.

Ja ik gebruik medicinale cannabis producten maar ben ik daarvoor een crimineel?

Omdat ik het illegaal houden van Medicinale Cannabis als een evidente onrechtvaardigheid beschouw en ik dit niet langer verdraag besloot ik om, via een advocatenbureau, de Belgische overheid in gebreke te laten stellen.

Ik hoop dat de mensen, die boven beschreven actie goedkeuren, zich geroepen zullen voelen om een deel van de kosten voor de gerechtelijke procedure mee op te vangen. Dit kan U door een bijdrage te storten bij de Crowdfunding FREE MC!! die ik net opstartte.

Wanneer u de link naar FREE MC!! volgt zal u een kleine tekst vinden waarin, onder andere, onze eisen aan mevrouw de minister staan!

Sommigen zullen mijn actie licht geschift vinden. Maar weten dat er iets moet veranderen aangaande de legalisering van MC en dan niets ondernemen… ik kon het niet langer!!!

Ik ben een tekst waarin ik mijn besluit tot actie en een deel van de inhoud van de ingebrekestelling die mevrouw De Block gisteren in haar brievenbus kreeg aan het schrijven. Wellicht maak ik hem vandaag nog af en kan u hem zondag of maandag bij dewereldmorgen lezen.

Waar de Paus zijn vredelievende paasboodschap met de woorden “bedankt voor de bloemen” laat weergalmen wil ik graag stellen “bedankt voor de cannabisbloemen!!”

Mag ik u vragen om dit bericht mateloos te delen en FREE MC!! mee te ondersteunen!!

https://www.doneeractie.nl/free-mc/-35529

Alvast hartelijke dank!

Jasper Antonissen