Patiënt Jeffrey (autistisch) wint hoger beroep en mag zelf medicinale cannabis kweken

30 maart 2023

Op Omroep West stond onderstaand bericht omtrent het hoger beroep van Jeffrey Kemper uit Katwijk, betreffende thuisteelt medicinale cannabis.

Proficiat Jeffrey!

Autistische Jeffrey krijgt gelijk van gerechtshof en mag medicinale wiet kweken

KATWIJK – Jeffrey Kemper uit Katwijk heeft in hoger beroep gelijk gekregen van het gerechtshof in Den Haag over zijn thuiskwekerij voor medicinale wiet. Kemper mag zelf zijn plantjes blijven kweken om hem te helpen met zijn autisme. Wiet uit de coffeeshop is niet de juiste voor hem, daarom kweekt hij het al jaren zelf. Een politie-inval maakte daar twee maanden geleden een einde aan.

Jeffrey doet in 2019 zelf aangifte van zijn thuiskwekerijtje, om een principe-uitspraak uit te lokken. Hij krijgt destijds voorlopig gelijk van de rechter, maar wordt later alsnog veroordeeld tot een boete van 250 euro. Twee weken geleden diende het hoger beroep in die zaak, maar ondertussen was de politie in januari langs geweest om de thuiskwekerij op te rollen.
Donderdagochtend doet het hof schriftelijk uitspraak in de zaak, en Jeffrey krijgt op alle punten gelijk. ‘Goed nieuws. Dat kon ik wel gebruiken. Het voelt nog onwerkelijk. Er gaan zoveel emoties door me heen dat het nog lastig is om het een plekje te geven, maar het begint langzaamaan te landen.’

‘Overleven’

De Katwijker heeft autisme, en de wiet helpt hem om rust in zijn hoofd te krijgen. ‘Daarmee heb ik geen zes dingen tegelijk in mijn hoofd, maar drie’, zo legt hij uit wat het met hem doet. Hij rookt de wiet ook niet, maar inhaleert het via een verstuiver.

Dat hij nu gelijk heeft gekregen wil nog niet zeggen dat alles meteen goed is, want zijn voorraad eigen kweek is al een maand lang op. Zijn vriendin Debby haalt wiet bij een coffeeshop, maar eigenlijk werkt die niet goed. En het gaat nog zeker vier maanden duren voor Jeffrey weer iets opgekweekt heeft. ‘Dat betekent nog vier maanden overleven voor ik weer gewoon verder kan met leven.’

Geen spijt

Spijt heeft hij niet, ook al heeft het allemaal zo lang geduurd. ‘Als ik had verloren had ik misschien wel gedacht waar ben ik aan begonnen, maar nu niet’, zo lacht hij. Er rest nog één kwestie. Bij de inval in januari is al Jeffrey’s apparatuur vernield, en die schade wil hij vergoed hebben.

Bron

Lees ook