Patiënt (Autisme) uit Katwijk vandaag voor meervoudige strafkamer om zijn thuisteelt van medicinale cannabis

24 mei 2019 kreeg deze patiënt het bericht dat hij voorlopig cannabis mocht blijven kweken als medicijn

Vandaag 30 oktober 2020 is zijn strafzaak zoals vermeld in onderstaand bericht.

Katwijker Jeffrey voor de rechter om zijn huisgekweekte mediwiet

KATWIJK – Na ruim anderhalf jaar en twee rechtszaken achter de rug start vrijdagmiddag de strafzaak tegen de 40-jarige Jeffrey. De Katwijker kweekt thuis wiet voor medicinaal gebruik. Jeffrey heeft autisme en zijn zelfgekweekte wiet maakt zijn leven dragelijk. Maar toch heeft hij nu justitie achter zich aan.

De Katwijker gebruikt dagelijks wiet om zijn autisme onder controle te houden. Andere wiet werkt niet voor hem, vertelde hij eerder aan Omroep West en daarom begon hij met het kweken van zijn eigen plantjes. Die blijken wel te werken. ‘Het maakt mij een stuk socialer, een stuk menselijker.’

Toch mag hij zich vrijdagmiddag in de Haagse rechtbank melden voor een zitting bij de meervoudige strafkamer. Justitie vervolgt hem voor het hebben van 17 wietplanten in de periode van 14 december tot en met 26 maart 2019. Een overtreding van artikel drie van de opiumwet, daarin staat dat wiet kweken verboden is.

Lees meer

Lees ook

Kamervragen en Antwoorden over het Kweken van Wiet als Medicijn