CBD toont werkzaamheid bij kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (volgens gecontroleerde studie)

08 juni 2022

Wetenschap/Mens: CBD kan enige werkzaamheid vertonen bij kinderen met autisme spectrum stoornis volgens een gecontroleerde studie

In een placebogecontroleerde studie met 60 kinderen, in de leeftijd van 5 tot 11 jaar, was CBD in staat om 1 van de diagnostische criteria van autisme spectrum stoornis (ASS) te verbeteren. De studie werd uitgevoerd aan het departement Psychologie van de Federale Universiteit van Paraíba João Pessoa, Brazilië. De deelnemers werden verdeeld in 2 groepen, de behandelingsgroep, die het CBD-rijke cannabisextract kreeg, en de controlegroep, die de placebo kreeg, gebruikten beiden het product gedurende een periode van 12 weken.

Er werden significante resultaten gevonden voor sociale interactie, angst, psychomotorische agitatie, concentratie en het aantal maaltijden. Auteurs concludeerden dat “CBD-rijk cannabisextract één van de diagnostische criteria voor ASS (sociale interactie) bleek te verbeteren, evenals vaak co-existente kenmerken, en weinig ernstige bijwerkingen bleek te hebben.”

(english)

Science/Human: CBD may show some efficacy in children with autism spectrum disorder according to a controlled study

 

In a placebo-controlled study with 60 children, aged between 5 and 11 years, CBD was able to improve 1 of the diagnostic criteria of autism spectrum disorder (ASD). The study was conducted at the Department of Psychology of the Federal University of Paraíba João Pessoa, Brazil. Participants were divided into 2 groups, the treatment group, which received the CBD-rich cannabis extract, and the control group, which received the placebo, both used the product for a period of 12 weeks.

Significant results were found for social interaction, anxiety, psychomotor agitation, concentration and number of meals. Authors concluded that “CBD-rich cannabis extract was found to improve one of the diagnostic criteria for ASD (social interaction), as well as often co-existing features, and to have few serious adverse effects.”

Silva EAD Junior, Medeiros WMB, Santos JPMD, Sousa JMM, Costa FBD, Pontes KM, Borges TC, Espínola C Neto Segundo, Andrade E Silva AH(, Nunes ELG, Torro N, Rosa MDD, Albuquerque KLGD. Evaluation of the efficacy and safety of cannabidiol-rich cannabis extract in children with autism spectrum disorder: randomized, double-blind and controlled placebo clinical trial. Trends Psychiatry Psychother. 2022 May 26;44. [in press].

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook