Mike (Autisme Spectrum Stoornis) over zijn medicinaal cannabis gebruik en inschrijving bij stichting PGMCG

Deze blog gaat over Mike, een Medicinaal Cannabis Patiënt (ASS) die zich recent heeft ingeschreven bij onze Stichting PGMCG.

Bij deze stelt hij zichzelf graag even voor.

Hallo allemaal, ik ben Mike, ik heb (sinds geboorte) een vorm van Autisme, (PDD-NOS) dit valt onder het autismespectrumstoornis, dat pas in de begin van mijn puberteit bekend werd, dit was erg lastig voor mij. Op moment van schrijven ben ik 26 jaar. Ik blow al 13 á 14 jaar, dus zo ongeveer de helft van mijn leven al. Mijn eerste ervaring met Cannabis was vroeg, al in mijn jeugd uit interesse en het willen uit proberen. Ik heb altijd al vanaf jongs af aan veel interesse in de natuur, zowel planten als dieren gehad en dit heb ik nog steeds. Vanaf mijn eerste keer blowen genoot ik al van het ontspannen en relaxte gevoel dat dit mij geeft. Het duurde echter niet lang tot ik door had dat Cannabis ook veel medicinale waarden (voor mij) heeft. Ik heb sinds jongs af aan vanwege mijn PDD-NOS (Autisme) nogal vaak last van onrust in mijn hoofd en de daarbij behorende stress. Cannabis helpt als geen ander bij mij tegen deze onrust en stress, om mij dus weer normaal te kunnen ontspannen en mijn hoofd goed leeg te maken. Met Cannabis kan ik de stress, spanningen en constante gedachtes even allemaal goed los laten.

De onrust en stress die ik heb is niet mijn enige reden voor het gebruik van (Medicinale) Cannabis. Verder kom ik namelijk erg moeilijk in slaap en dus ook niet goed tot rust. Ik heb last van insomnia, ook wel slapeloosheid. Cannabis helpt mij goed bij het sneller en beter tot slaap komen.

Sinds mijn puberteit heb ik al last van mijn (chronische) knieblessure, namelijk zogenoemde ‘’jumpers knee’’ en om de pijn daarvan te onderdrukken helpt cannabis erg goed.

Voornamelijk Indica dominante soorten helpen bij al mijn bovengenoemde klachten behoorlijk goed.

Op zijn tijd kan ik zeker ook wel een Hybrid en/of Sativa waarderen. De Hybrids (kruisingen) en/of Sativa soorten werken goed bij mij wanneer ik (weer) eens een, dip heb en me minder gelukkig of zelfs negatief voel. Soms heb ik dus ook last van (lichte) depressie(s). Naast Wiet rook ik ook nog weleens Hasj dit werkt voornamelijk goed tegen die depressies en ter ontspanning.

Na jarenlang aan ‘’zelf medicatie’’ te doen heb ik met lichte tegenzin uit angst voor de reactie toch uiteindelijk besloten dit allemaal aan mijn huisarts voor te leggen echter na overleg met andere doctoren leek het haar in mijn geval niet verstandig. Gelukkig heeft een medepatiënt van Stichting PGMCG mij toen geholpen bij het vinden van een andere, meer geschikte arts. Aan desbetreffende arts heb ik alles kunnen uitleggen tijdens een goed gesprek, hij toonde erg veel begrip. Hij (er)kent de medicinale waarden van Cannabis in tegenstelling tot diegenen die zich daar niet in (willen) verdiepen, zoals mijn eigen huisarts. Hartelijk dank aan de medepatiënt en Stichting PGMCG voor alle hulp die ik gekregen heb bij het vinden van een geschikte arts. Na het invullen van alle benodigde documenten heb ik deze opgestuurd en kan ik blij vermelden dat ik ingeschreven sta bij Stichting PGMCG. Mijn Patiëntenpas kan ik met de volgende batch al thuis ontvangen! Natuurlijk heb ik er ook de de MedBox en de PGMCG (Informatie) Flyers bij opgevraagd. Deze items, voornamelijk de flyers dragen namelijk bij aan het vergroten van Cannabis acceptatie.

Cannabis is (voor mij en velen onder ons medicinale patiënten) namelijk een natuurlijk Medicijn. Voor mij maakt het dan ook geen verschil of een patiënt het met tabak mengt, het puur rookt, het verdampt, eet, of druppelt want hoe je het ook tot je wilt nemen en noemen wil; iedereen heeft zijn eigen voorkeur, maar het is en blijft een medicijn voor diegenen die het echt nodig hebben. Cannabis is erg interessant, ontzettend nuttig en vooral heel erg werkzaam!

Net zoals velen van jullie, die dit lezen ben ik een Cannabis enthousiast. Ik ben een inmiddels bij (PGMCG geregistreerd) Medicinaal gebruiker. Het stopt echter niet daar ik zou mezelf verder nog omschrijven als iemand die enthousiast is over de gehele cannabisplant: de medicinale eigenschappen daarvan als zowel voor de hennepproductie. Ik ben zelf actief als ɢʀᴏᴡᴇʀ,ʙʟᴏɢɢᴇʀ,ɪɴғʟᴜᴇɴᴄᴇʀ,ᴀᴄᴛɪᴠɪѕᴛ&nog veel meer. Iemand met echte passie voor de plant dus!

Mijn Cannabis kweek ik dan ook voornamelijk zelf door middel van mijn buitenkweek, dit doe ik dit jaar weer voor de derde keer op rij. Als de voorraad echter op is tussen de kweken door ga ik nog weleens naar de coffeeshop(s). Natuurlijk ben ik ook bezig om te kijken of ik Medicinale wiet (Bedrocan) bij de apotheek zou kunnen verkrijgen. Al hoor ik daar verschillende geluiden over, toch test ik die wel liever zelf.

Nog even snel over mijn kweek: dit jaar grow ik de volgende soorten zelf 🌞🌿💚: Purple Kush Auto, Mohammed, Blue Forest Berry, Monster Zkittlez, Big Bud, Critical en de klassieker Hollands Hope. 🍀🌲 Ik ben dit jaar iets eerder al in het raam begonnen met opkweken en hoop ze dan ook ergens in april buiten over te kunnen potten in 20L Air-potten voor de Autoflowers en de 38L en 50L Air-Potten voor de andere dames op de Hollands Hope na die mag zelfs in een 75L Smart-Bag! 👌😁

Ik hoop hier vooral een positieve bijdrage geleverd te hebben aan de kennis en informatie die op de site gedeeld word. Graag vraag ik nog aandacht voor het volgende: We kunnen, samen als medicinaal patiënten met zijn allen meer awareness en acceptatie creëren. Als medicinaal gebruikers zijn we samen allemaal veel sterker, samen 1! Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen dat ik me heb ingeschreven bij Stichting PGMCG. Stichting PGMCG (en ik) gaan net zo lang door tot Cannabis en het gebruik hiervan volledig gelegaliseerd en geaccepteerd word! En daarbij ook (voornamelijk voor medicinaal patiënten) veel betaalbaarder word. Dit geld voor hier in Nederland (🇳🇱) maar ook voor de rest van de wereld🌏🌿!