Onderzoek: Pijnpatiënten vervangen opiaten vaak met cannabis

13 juni 2018

Wetenschap/mens: Pijnpatiënten vervangen opiaten vaak met cannabis

In een enquête van 2032 patiënten die cannabis voor therapeutische doeleinden gebruiken, zijn opiaten vaak vervangen door  cannabis. Volgens een studie van Amerikaanse en Canadese wetenschappers werden 21 ziekten behandeld met cannabis en pijnsyndromen waren goed voor 42,4%. Ze richten zich op de behandeling van 505 hoofdpijn patiënten, die meestal (88%) voldeden aan de criteria van migraine.

De voorkeur van de meeste hoofdpijn patiënten waren hybride soorten, dat wil zeggen soorten met zowel sativa als indica kenmerken. De populairste soort had hoge concentraties van THC en lage CBD concentraties. Ze bevatten hoge concentraties van de terpenen bèta-caryofylleen en bèta-myrceen, die ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen hebben.

Baron EP, Lucas P, Eades J, Hogue O. Patterns of medicinal cannabis use, strain analysis, and substitution effect among patients with migraine, headache, arthritis, and chronic pain in a medicinal cannabis cohort. J Headache Pain. 2018;19(1):37.

English

Science/Human: Pain patients often substitute opioids with cannabis 

In a survey of 2032 patients, who use cannabis for therapeutic purposes, opioids were often substituted with cannabis. According to the study by US and Canadian scientists 21 illnesses were treated with cannabis and pain syndromes accounted for 42.4%. They focused on the treatment of 505 headache patients, who mostly (88%) fulfilled criteria of migraine.

Most headache patients preferred hybrid strains, that is strains with both sativa and indica characteristics. The most preferred strain had high concentrations of THC and low concentrations of CBD. It contains high concentrations of the terpenes beta-caryophyllene and beta-myrcene, which have anti-inflammatory and analgesic properties.

Baron EP, Lucas P, Eades J, Hogue O. Patterns of medicinal cannabis use, strain analysis, and substitution effect among patients with migraine, headache, arthritis, and chronic pain in a medicinal cannabis cohort. J Headache Pain. 2018;19(1):37.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany