In Thailand vervangen kippenboeren antibiotica door cannabis voor biologische teelt

12 juni 2022

Vandaag staat onderstaand bericht online via Nationalthailand.com. Aangezien onze kippen vol met antibiotica zitten, is dit van groot belang om te delen.

Cannabis vervangt antibiotica nu kippenboeren in Lampang biologisch gaan telen

Een boerengemeenschap in Lampang voert haar kippen cannabis en beweert dat dit nieuwe voedingsregime de kwaliteit van het vlees en de eieren heeft verbeterd.

Sirin Chaemthet, voorzitter van de Peth Lanna gemeenschapsonderneming, zei op zaterdag dat het experiment werd uitgevoerd in samenwerking met de Landbouwfaculteit van de Chiang Mai Universiteit.

Zij zei dat de boeren voor marihuana hadden gekozen nadat was vastgesteld dat hun broedsel aan bronchitis leed ondanks het feit dat het met antibiotica was ingespoten.

Na het eten van cannabis ontwikkelden de kippen een hogere immuniteit tegen ziektes en waren ze beter bestand tegen guur weer.

Uiteindelijk besloot de gemeenschapsonderneming de antibiotica af te schaffen en hun kippen alleen nog cannabis te voeren, zei ze.

Sirin voegde eraan toe dat de onderneming via haar website kippenvlees en eieren heeft verkocht voor respectievelijk 100 baht per kilo en 6 baht per stuk.

Ze zei dat kippenrijst gemaakt van met cannabis gevoederde kippen een goede respons heeft gekregen, en voegde eraan toe dat de onderneming van plan is om in de toekomst gebraden kip te verkopen. Sirin voegde eraan toe dat deze producten voldoen aan de vraag van consumenten die gezond en biologisch voedsel willen.

Ondertussen waarschuwde de voorzitter van de National Farmers Council, Prapat Panyachatrak, dat antibiotica in kippenvlees en -eieren schadelijk zijn voor de gezondheid van de consument, zoals een afnemende immuniteit en allergieën. Hij voegde eraan toe dat het voeren van kippen met cannabis niet alleen de veiligheid van de consument waarborgt, maar ook de commerciële waarde van kipproducten verhoogt.

Bron

Lees ook