In Thailand mag men nu 6 cannabisplanten per huishouden kweken na versoepeling regels

19 maart 2021

Thaise gezinnen mogen elk zes cannabis planten kweken nu regels versoepeld zijn

Thaise huishoudens kunnen nu elk zes cannabis planten kweken om hun inkomen aan te vullen, zei de Thaise minister van Volksgezondheid, nu het eerste land in de regio dat medische cannabis legaliseert de regels verder versoepelt om het commerciële gebruik van het gewas te bevorderen.

Gezinnen kunnen gemeenschappen vormen om cannabis te kweken en het gewas leveren aan openbare ziekenhuizen en staatsfaciliteiten, of het gebruiken om voedsel en cosmetische producten te maken als een nieuwe bron van inkomsten, zei Thailand’s vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul vrijdag in een verklaring.

“Cannabis en hennep zijn beide economische gewassen en het biedt de plaatselijke bevolking een nieuwe mogelijkheid om inkomsten te genereren,” zei Anutin op een educatieve cannabis-expo in Buriram, 400 kilometer ten noordoosten van Bangkok. “We proberen de beperkingen te versoepelen om het publiek gemakkelijker toegang te geven tot de plant, maar werk alsjeblieft mee en gebruik het correct.”

Hoewel Thailand in 2018 het eerste land in Zuidoost-Azië werd dat medische cannabis legaliseerde, is het gebruik ervan voor recreatieve doeleinden nog steeds verboden. Alle bloemen en zaden die voortkomen uit het gewas dat thuis wordt gekweekt, moeten naar medische staatsfaciliteiten worden gestuurd, omdat ze in het strafrecht van het land blijven vanwege hun hoge niveaus van psychoactieve verbindingen, zei de minister.

De rest van de cannabis, waaronder bladeren, takken en vezels, evenals hennepplanten, is sinds december vorig jaar gedecriminaliseerd en mag worden gebruikt in voedingsmiddelen en cosmetische producten. Anutin werd in 2019 minister na verkiezingen waarin de legalisering van marihuana centraal stond in de campagne van zijn politieke partij.

Hoewel er nog enkele beperkingen zijn, is het toestaan van het kweken van cannabis door huishoudens een nieuwe stap om de industrie te ontketenen en vergelijkbaar met Sri Lanka, dat beperkte groei van de plant toestaat door telers met een staatsvergunning en alleen voor medische doeleinden. De Filippijnen overwegen het gebruik van de plant voor de behandeling van epilepsie toe te staan, maar marihuana blijft in de meeste andere landen in Zuidoost-Azië verboden en in sommige landen staat er de doodstraf op.

Bron

Lees ook