Binnenkort medicinale cannabis kweken naar behoefte in Thailand?

14 april 2022

In maart 2021 is de toestemming om 6 planten per huishouden te telen voor medicinaal gebruik in Thailand ingegaan

Vanaf 9 juni mogen mensen in Thailand “zoveel cannabisplanten” kweken als ze willen in hun eigen huis, volgens de Thaise minister van Volksgezondheid en pionier op het gebied van medische cannabis Anutin Charnvirakul. Maar… als je de kleine lettertjes niet leest, kun je nog steeds in de problemen komen met de wet. Zoals gewoonlijk zijn de kleine lettertjes verwarrend.

Kortom, ga nog geen hoogwaardige cannabis telen en roken in Thailand.

Voorwaarde 1: De planten moeten “cannabis van medische kwaliteit” zijn die alleen voor medicinale doeleinden wordt gebruikt. Het kweken van cannabis voor recreatief gebruik is niet toegestaan.

Voorwaarde 2. Je moet eerst de autoriteiten inlichten. Anutin zegt dat mensen zich niet officieel hoeven te registreren om thuis wiet te kweken, maar dat ze wel de autoriteiten moeten informeren zodat Thailand kan voldoen aan de eisen van het internationale verdrag.

Op dit moment zijn er nog geen duidelijke details bekend gemaakt over hoe men bewijst dat zijn cannabisplant voor medische doeleinden zal worden gebruikt, of over welke autoriteiten op welke manier moeten worden geïnformeerd. Hopelijk zal Anutin deze punten vóór 9 juni extrapoleren.

Op Anutin’s laatste medische cannabis conferentie aan de Sisaket Rajabhat Universiteit, herinnerde de minister van Volksgezondheid iedereen eraan dat cannabis in februari van de lijst van illegale verdovende middelen werd geschrapt en dat de wachtperiode van 120 dagen na het schrappen van de lijst op 9 juni afloopt.

Naar verluidt zijn er momenteel ongeveer 100.000 patiënten in Thailand die op cannabis gebaseerde geneesmiddelen krijgen om hun ziekten te behandelen.

Anutin moedigt boeren en ondernemers aan om het economische potentieel van de plant te onderzoeken en te benutten en cannabis in hun gewassen en producten te verwerken. Hij wil dat cannabis “de economische ontberingen van de mensen verlicht”.

Momenteel is het in Thailand legaal voor geregistreerde bedrijven om cannabisproducten te verkopen die minder dan 0,2% THC bevatten. Anutin is nog niet ingegaan op de vraag of het THC-gehalte van zelf gekweekte planten kan of moet worden gecontroleerd.

Anutins gezicht duikt steeds weer op in de Thaise media en cannabis blijft een hot topic. Zijn Bhumjaithai Partij haalde bij de laatste verkiezingen 51 parlementsleden, met 10% van de totale stemmen, in het parlement met zijn pro-cannabisplatform als argument. De Thaise hervormingen inzake de teelt en het gebruik van cannabisplanten zijn uitsluitend gebaseerd op het feit dat de regerende Palang Pracharat-partij haar coalitiepartner gunstig gezind is.

Bron

Lees ook