Cannabigerol (CBG) effectief tegen infecties met antibiotica-resistente bacteriën waaronder MRSA

01 februari 2020

Wetenschap / Dier: cannabigerol effectief tegen infecties met antibiotica-resistente bacteriën

Cannabigerol (CBG), een cannabinoïde van de cannabisplant blijkt medicijn-resistente bacteriën te vernietigen, het verhoogt de hoop op een nieuw wapen in de strijd tegen superbacteriën. Wetenschappers screende vijf cannabinoïden op hun antibiotische eigenschappen en vond dat een, cannabigerol (CBG), bijzonder krachtig was in het doden van Methicilline-Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA), een van de meest voorkomende ziekenhuis superbacteriën.

Na het zien van hoe effectief de stof was tegen bacteriën in het lab, besloten de onderzoekers om het vermogen van CBG om infecties bij dieren te testen. In een studie die nog niet is gepubliceerd, vonden ze dat CBG muizen genezen van MRSA infecties even effectief als van vancomycine, een medicijn dat algemeen beschouwd is als de laatste verdedigingslinie tegen medicijn resistente microben. De studie wordt herzien in het ACS Infectieziekten tijdschrift.

The Guardian of 19 January 2020

 

Science/Animal: Cannabigerol effective against infections with antibiotic-resistant bacteria

Cannabigerol (CBG), a cannabinoid of the cannabis plant has been found to destroy drug-resistant bacteria, raising hopes of a new weapon in the fight against superbugs. Scientists screened five cannabinoids for their antibiotic properties and found that one, cannabigerol (CBG), was particularly potent at killing methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA), one of the most common hospital superbugs.

Having seen how effective the substance was against bacteria in the lab, the researchers decided to test CBG’s ability to treat infections in animals. In a study that has not yet been published, they found that CBG cured mice of MRSA infections as effectively as vancomycin, a drug widely considered to be the last line of defence against drug-resistant microbes. The study is under review at the ACS Infectious Diseases journal.

The Guardian of 19 January 2020

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook