In Argentinië wil regering thuiskweek van cannabis voor medicinale doeleinden toestaan

14 november 2020

Argentinië: regering wil thuiskweek van cannabis voor medicinale doeleinden toestaan

De overheid dringt aan op een nieuwe wet op medicinale cannabis die thuiskweek beschouwt, ter vervanging van de wet die in 2017 is aangenomen, om te voldoen aan de vereisten voor de ontwikkeling van een medicinale cannabisindustrie als een ‘bron van echte Werkgelegenheid en potentieel inkomen in buitenlandse valuta “voor het land.

Nieuwe medicinale-cannabiswet bevordert zelfteelt en industriële ontwikkeling
De plaatsvervanger van Entre Ríos van de Frente de Todos, Carolina Gaillard, zei dat de huidige wet “onvoldoende en slecht gereguleerd is”, dus acht ze het noodzakelijk om een ​​nieuwe verordening vast te stellen. het heeft een parlementaire status.

De regerende partij bevordert de sanctie van een nieuwe medicinale cannabiswet die voorziet in zelfteelt en die de in 2017 goedgekeurde standaard vervangt, met het oog op het creëren van de voorwaarden voor de ontwikkeling van een cannabisindustrie voor gezondheid als een ‘bron van generatie van echte werkgelegenheid en mogelijk deviezeninkomsten “naar het land.
Carolina Gaillard, nationaal plaatsvervanger van de Frente de Todos voor de provincie Entre Ríos en voorzitter van de Criminal Legislation Commission van het lagerhuis, voerde aan dat de huidige wet ‘onvoldoende en slecht gereguleerd’ is, dus acht ze de sanctie van een nieuwe norm, die al een parlementaire status heeft.

Het initiatief, dat wordt gesteund door organisaties zoals Mamá Cultiva Argentina, het CONICET Medical Cannabis Network (RACME) en de Argentijnse Kamer van Cannabis, heeft tot doel effectieve toegang tot cannabis te garanderen voor gezondheidsbehandelingen en dat ‘degenen die zelfkweken gemoedsrust kunnen hebben dat ze geen enkele misdaad begaan. “
Provincies als Misiones, Jujuy en Mendoza hebben al stappen in dezelfde richting gezet, in afwachting van president Alberto Fernández om de regelgeving van de huidige wet aan te passen aan de nieuwe wetgeving die volgend jaar op de campus zou kunnen worden behandeld.

Argentinien: Die Regierung will den Eigenanbau von Cannabis für medizinische Zwecke erlauben

Die Regierung drängt auf ein neues Gesetz über medizinisches Cannabis, das den Eigenanbau in Betracht zieht und das 2017 verabschiedete Gesetz ersetzt, um die Voraussetzungen für die Entwicklung einer medizinischen Cannabisindustrie als “Quelle echter Beschäftigung und potenzieller Deviseneinnahmen” für das Land zu schaffen.

Argentina: The government wants to allow self-cultivation of cannabis for medical use.

The government is pushing for a new law on medical cannabis that contemplates self-cultivation and replaces the law approved in 2017, with a view to creating the conditions for the development of a health-care cannabis industry as a “source of genuine employment and potential foreign exchange earnings” for the country.

Elonce vom 28. Oktober 2020

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees meer