Serge: Na 2 invallen eindelijk toestemming thuiskweek medicinale cannabis (zwartboek)

Het verhaal van Serge. Geregistreerd medicinaal cannabis gebruiker die reeds twee invallen achter de rug heeft, zonder strafoplegging.

Uitspraak rechter: Toestemming voor het kweken van 5 cannabisplanten binnen of buiten

Steeds vaker “schuldig zonder straf” in softdrugszaken.

Het aantal rechtszaken waarbij een rechter een overtreder van de softdrugswet wel schuldig verklaart maar geen straf oplegt, is gestegen van 15 in 2011, naar 25 in 2012 en naar 45 in 2013. Dat blijkt uit cijfers van de Raad voor de Rechtspraak, die Nieuwsuur heeft opgevraagd.

Opstand aan de achterdeur

Over de hele wereld zijn softdrugs bezig aan een gestage opmars naar een legale status. Van Uruguay tot de Verenigde Staten, overal zijn initiatieven om softdrugs te decriminaliseren. Maar juist in het ooit zo tolerante Nederland, waait de laatste jaren een andere wind. De verkoop van wiet wordt nog gedoogd, maar de weg van teler naar coffeeshop wordt keihard aangepakt. Aart Zeeman over de kronkels in de Nederlandse wet en de problemen waar gemeenten mee worden geconfronteerd.

Kijk het filmpje  hier

Persdienst