Canberra (Australië) legaliseert 31/1/2020 bezit van cannabis (50 gram) en Thuiskweek (2 cannabisplanten)

31 januari 2020

Vanaf heden is het legaal

Australië: Canberra is de eerste Australische stad waar cannabis voor persoonlijk gebruik wordt gelegaliseerd
de Australische hoofdstad Canberra zal de eerste stad in het land zijn, na een stemming op 25 september, die het bezit, het gebruik en de teelt van kleine hoeveelheden cannabis legaliseert. De wetgevers van de Australian Capital Territory (ACT) hebben een wet mogelijk gemaakt dat personen van 18 jaar tot 50 gram cannabis per persoon en een maximum van vier planten per huishouden te mogen bezitten voor persoonlijk gebruik . De nieuwe wet zal in werking treden op 31 januari 2020
Reuters of 25 September 2019

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

De Australian Capital Territory stemt voor het legaliseren van cannabis voor persoonlijk gebruik.

Territory (Canberra) wordt de eerste jurisdictie in Australië om het bezit van maximaal 50 gram cannabis en twee planten te legaliseren.

Het bezitten en het kweken van cannabis voor persoonlijk gebruik zal legaal worden in de hoofdstad van Australië.

De wetten, die in werking gaan op 31 januari 2020, werden doorgegeven in het ACT legalisatie vergadering van afgelopen woensdagmiddag 25/9/2019.

Ze staan inwoners uit Canberra boven de 18 jaar toe, 50 gram cannabis te bezitten en twee cannabisplanten te kweken.

De ACT procureur-generaal, Gordon Ramsay, vertelde tijdens de vergadering dat het tijd was voor de behandeling van drugsverslaving als een gezondheidsprobleem in plaats van een kwestie van “goed en slecht”, dat is de reden waarom de wetten gepaard zouden moeten gaan met meer drugs en alcohol diensten en de invoering van specifieke drugs rechtbanken.

Hij erkende dat het bezit en het kweken van cannabis een federaal misdrijf zou blijven, en het risico van vervolging was “niet geheel verwijderd”, maar “in de praktijk” zijn de wetten niet van toepassing.

De ACT vervangend procureur-generaal, Jeremy Hanson, vertelde tijdens de vergadering op woensdag dat de liberale oppositie  het wetsvoorstel niet zou steunen als het slecht is opgesteld en zou leiden tot een aantal “perverse uitkomsten”.

Hij zei dat het meer mensen zou aanmoedigen om cannabis te gebruiken – die medische professionals zeggen dat zou leiden tot verhoogde cijfers van psychose – en meer mensen worden in verband gebracht met rijden – onder – invloed.

En het feit dat het in strijd is met gemenebest wet,  zou het verwarrend zijn voor de politie.

“Dit zet niet alleen individuen op een hoger niveau van risico, maar onze politie zal er werkzaam zijn in deze onduidelijke juridische kader,” zei Hanson.

Een overzicht van de wetten zullen binnen drie jaar worden uitgevoerd

Inwoners van de hoofdstad zijn niet in staat om onmiddellijk van start te gaan, het is nodig dat de ACT’s minister van Volksgezondheid deze wet ondertekend, dan zal de wet toegepast worden.

Labor  Michael Pettersson, die het particuliere leden wetsvoorstel heeft geïntroduceerd, zei dat er een verdediging bestaat om cannabis te gebruiken onder gemenebest wet als het gebruik wordt  gerechtvaardigd door de staat of gebied wet.

Lees meer (English)