Een overzicht toont dat verschillende componenten van cannabis antikankereffecten kunnen hebben

08 augustus 2020

Wetenschap: Uit een review blijkt dat verschillende componenten van cannabis antikankereffecten kunnen hebben.

De mogelijke antikankereffecten van cannabinoïden, terpenen en flavonoïden die in cannabis worden aangetroffen, zijn onderzocht in een literatuuronderzoek.

In de afgelopen jaren, en zelfs meer sinds de legalisatie ervan in verschillende rechtsgebieden, hebben cannabis en het endocannabinoïdesysteem steeds meer belangstelling gekregen met betrekking tot hun potentiële exploitatie in klinische omgevingen. Er is gesuggereerd dat cannabinoïden effectief zijn bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Bij kanker is het endocannabinoïdesysteem veranderd in talrijke soorten tumoren en kan het verband houden met de prognose van kanker en de uitkomst van de ziekte. Bovendien vertonen cannabinoïden antikankereffecten in verschillende modellen door de proliferatie, migratie en / of invasie van kankercellen te onderdrukken, evenals tumorangiogenese. Het therapeutische gebruik van cannabinoïden is momenteel echter beperkt tot de behandeling van symptomen en pijn die verband houden met chemotherapie, terwijl hun potentiële gebruik als cytotoxische geneesmiddelen bij chemotherapie nog steeds moet worden gevalideerd bij patiënten. Naast cannabinoïden bevat cannabis verschillende andere verbindingen waarvan ook is aangetoond dat ze antitumorogene effecten hebben. De potentiële antikankereffecten van cannabinoïden, terpenen en flavonoïden, aanwezig in cannabis, worden onderzocht in dit literatuuronderzoek.(zie onderstaande link)Afdeling Farmacologie, Faculteit Geneeskunde, Dalhousie University, Halifax, Canada.

Tomko AM, et al. Cancers (Basel) 2020;12(7):E1985

Wissenschaft: Eine Übersicht zeigt, dass mehrere Bestandteile von Cannabis krebshemmende Wirkungen haben können

Die potenziellen krebshemmenden Wirkungen von Cannabinoiden, Terpenen und Flavonoiden, die in Cannabis enthalten sind, wurden in einer Literaturübersicht untersucht.

Abteilung für Pharmakologie, Medizinische Fakultät, Dalhousie-Universität, Halifax, Kanada.

Tomko AM, et al. Cancers (Basel) 2020;12(7):E1985

Science: A review shows that several constituents of cannabis may have anti-cancer effects

 

The potential anti-cancer effects of cannabinoids, terpenes and flavonoids, present in cannabis, were explored in a literature review.

 

Department of Pharmacology, Faculty of Medicine, Dalhousie University, Halifax, Canada.

Tomko AM, et al. Cancers (Basel) 2020;12(7):E1985

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook