Het gebruik van cannabis kan de symptomen van inflammatoire darmziekten verbeteren.

31 oktober 2022

Wetenschap/Mens: Het gebruik van cannabis kan de symptomen van inflammatoire darmziekten verbeteren.

Volgens een onderzoek met 236 patiënten die lijden aan inflammatoire darmziekten, uitgevoerd door het Albert Einstein College of Medicine in Bronx, VS, ondervonden zij symptoomvoordelen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder patiënten die toegang hadden tot cannabisapotheken in New York en Minnesota.

De meeste respondenten (61%) namen een biologisch middel en gebruikten producten met een hoog THC-gehalte (88%) via vape-pennen/cartridges (79%). De respondenten meldden minder bezoeken aan de spoedeisende hulp in de 12 maanden na versus voor het cannabisgebruik (35 vs 42%) en minder impact van symptomen op het dagelijks leven.

(english)

Science/Human: The use of cannabis may improve symptoms of inflammatory bowel disease

According to a survey with 236 patients suffering from inflammatory bowel disease conducted by Albert Einstein College of Medicine in Bronx, USA, experienced symptom benefits. The survey was conducted among patients accessing cannabis dispensaries in New York and Minnesota.

Most respondents (61%) took a biological and used products with high THC content (88%) through vape pens/cartridges (79%). Respondents reported fewer emergency room visits in the 12 months after versus before cannabis use (35 vs 42%) and less impact of symptoms on daily life.

Greywoode R, Cunningham C, Hollins M, Aroniadis O. Medical Cannabis Use Patterns and Adverse Effects in Inflammatory Bowel Disease. J Clin Gastroenterol. 2022 Oct 14. [in press]

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

Gebruik medicinale cannabis bij Crohn en Colitis Ulcerosa