Veel vrouwen gebruiken cannabis voor de behandeling van menopauze-gerelateerde symptomen

29 augustus 2022

Wetenschap/Mens: Veel vrouwen gebruiken cannabis voor de behandeling van menopauze-gerelateerde symptomen

In een studie met 285 vrouwen met menopauze-gerelateerde symptomen gebruikten veel deelnemers cannabis. Het werd uitgevoerd door onderzoekers van het Department of Psychiatry van de Harvard Medical School in Boston, VS. Deelneemsters (perimenopauzaal, n = 131; postmenopauzaal, n = 127) vulden beoordelingen in van menopauze-gerelateerde symptomatologie en cannabisgebruik

De meeste deelnemers meldden huidig cannabisgebruik (86%) en verklaarden cannabis te gebruiken voor menopauze-gerelateerde symptomen (79%). De meest voorkomende vormen van gebruik waren roken (84%) en edibles (78%), en de belangrijkste menopauzegerelateerde symptomen voor cannabisgebruik waren slaapstoornissen (67%) en stemming/angst (46%).

(english)

Science/Human: Many women use cannabis for the treatment of menopause-related symptoms

 

In a study with 285 women with menopause-related symptoms many participants used cannabis. It was conducted by researchers of the Department of Psychiatry of Harvard Medical School in Boston, USA. Participants (perimenopausal, n = 131; postmenopausal, n = 127) completed assessments of menopause-related symptomatology and cannabis use

Most participants reported current cannabis use (86%) and endorsed using cannabis for menopause-related symptoms (79%). The most common modes of use were smoking (84%) and edibles (78%), and the top menopause-related symptoms for cannabis use were sleep disturbance (67%) and mood/anxiety (46%).

Dahlgren MK, El-Abboud C, Lambros AM, Sagar KA, Smith RT, Gruber SA. A survey of medical cannabis use during perimenopause and postmenopause. Menopause. 2022 Aug 2. [in press].

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook