In Israël wordt het cannabisgebruik voor volwassenen binnen 9 maanden legaal.

25 november 2020

Israël: Het land mag het cannabisgebruik voor volwassenen binnen 9 maanden legaliseren.

Na vier maanden waarin het interdepartementaal comité voor de regulering van de Israëlische cannabismarkt elke week bijeenkwam, publiceerde het op 12 november zijn conclusies en overhandigde deze aan het ministerie van Justitie.

Minister van Justitie Avi Nissenkorn zei dat er de komende dagen een juridische memo zal worden opgesteld ter goedkeuring van de regering en dat er nog voor het einde van 2020 een wetsvoorstel kan worden ingediend bij de Knesset voor een eerste lezing, waarbij het hele wetgevingsproces naar verwachting ongeveer negen maanden zal duren voordat cannabis legaal en gereguleerd wordt in Israël.

Israel: Das Land könnte den Cannabiskonsum von Erwachsenen innerhalb von 9 Monaten legalisieren

Nach vier Monaten, in denen der interministerielle Ausschuss für die Regulierung des israelischen Cannabismarktes wöchentlich getagt hatte, veröffentlichte er am 12. November seine Schlussfolgerungen und übergab sie dem Justizministerium.

Justizminister Avi Nissenkorn sagte, dass in den kommenden Tagen ein juristisches Memo zur Genehmigung durch die Regierung ausgearbeitet werden wird und dass ein Gesetzesentwurf noch vor Ende 2020 zur ersten Lesung in die Knesset kommen könnte, wobei der gesamte Gesetzgebungsprozess etwa neun Monate dauern dürfte, bevor Cannabis in Israel legal und reguliert wird.

Israel: The country may legalize cannabis use for adults within 9 months

After four months in which the inter-ministerial committee for the regulation of Israel’s cannabis market had been convening every week, it published its conclusions on 12 November and handed them over to the Justice Ministry.

Justice Minister Avi Nissenkorn said that a legal memo will be drafted in the coming days for government approval, and that a bill could come to the Knesset floor for an initial reading even before the end of 2020, with the entire legislative process expected to take around nine months before cannabis becomes legal and regulated in Israel.

Jerusalem Post vom 12. November 2020

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook