In Israël stemt het Parlement voor de legalisering van cannabisgebruik door volwassenen

10 juli 2020

Israël: Parlement stemt voor de legalisering van cannabis voor het gebruik door volwassenen

De Knesset-plenaire vergadering op 24 juni keurde een voorlopige lezing van twee wetsvoorstellen voor legalisering van cannabis goed, die nog enkele maanden de wetgeving moeten doorstaan, ​​voordat het kan worden aangenomen.

Het Knesset-plenum heeft woensdag gestemd om in een inleidende lezing twee wetsvoorstellen in te dienen die cannabis zouden legaliseren, maar ze moeten nog enkele maanden wetgeving doorlopen voordat ze wet worden.
Een door Likud MK Sharren Haskel gesponsord wetsvoorstel werd aangenomen met een stemming van 61-11. Een vergelijkbaar voorstel van Blue and White MK Ram Shefa is 53-12 gepasseerd.

“Het legaliseren van cannabis zou voor mijn generatie symbolisch zijn als een teken van onze persoonlijke vrijheid”, zegt de 36-jarige Haskel, geboren in Toronto, waar cannabis legaal is.
Haskel vertelde het plenum dat 30% van de Israëlische volwassenen cannabis gebruikt. Ze zei dat het legaliseren ervan de economie van Colorado nieuw leven heeft ingeblazen en dat er jaarlijks te veel geld wordt verspild door de Israëlische politie aan 30.000 mensen die bekeuringen krijgen voor het gebruik en het bezit van wiet.
De voorstellen kregen kritiek van Yamina MK Bezalel Smotrich, die er bij Shas en het United Torah Judaism op aandrong om een ​​veto uit te spreken. In plaats daarvan liepen ze weg en namen niet deel aan de stemmen.

Israel: Parlament stimmt dafür, die Legalisierung von Cannabis für den Gebrauch durch Erwachsene voranzutreiben

Das Knesset-Plenum stimmte am 24. Juni in einer vorläufigen Lesung zwei Gesetzentwürfen zur Legalisierung von Cannabis zu, die jedoch noch mehrere Monate der Gesetzgebung durchlaufen müssen, bevor sie Gesetz werden.

Israel: Parliament votes to advance the legalisation of cannabis for use by adult

The Knesset plenum voted on 24 June to advance in a preliminary reading two bills that would legalize cannabis, but they still have to go through several months of legislation before they become law.

Jerusalem Post vom 24. Juni 2020

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook: