In Israël dringt Knesset aan op legalisering van cannabis, inclusief verbeteringen voor patiënten

26 juni 2020

Israël: Knesset is van plan aan te dringen op hervormingen van de legalisering van cannabis, inclusief verbeteringen voor patiënten

De partijen Likud- en Blue and White zeggen dat ze zullen aandringen op wetgeving “om de kwestie van decriminalisering en legalisatie op te lossen via een verantwoordelijk model”, zeiden ze en verwijzen naar cannabis. In de verklaring wordt opgemerkt dat de partijen ook hebben besloten de hervorming van de medicinale cannabis te pushen om het voor patiënten gemakkelijker te maken toegang te krijgen tot behandeling en voor telers om een ​​vergunning te krijgen om hun velden met cannabis te vullen. Gebruikers van medicinale cannabis hebben geklaagd dat toegang tot de weinige instanties die een vergunning hebben om cannabis te distribueren bijna onmogelijk is.

Knesset stemt om cannabislegalisatie te bevorderen
“Het legaliseren van cannabis zou symbolisch zijn voor mijn generatie als teken van onze persoonlijke vrijheid”, zegt de 36-jarige Haskel, geboren in Toronto, waar cannabis legaal is.

Het Knesset-plenum heeft woensdag gestemd om in een inleidende lezing twee wetsvoorstellen in te dienen die cannabis zouden legaliseren, maar ze moeten nog enkele maanden wetgeving doorlopen voordat ze wet worden.
Een door Likud MK Sharren Haskel gesponsord wetsvoorstel werd aangenomen met een stemming van 61-11. Een soortgelijke wet van Blue and White MK Ram Shefa is 53-12 gepasseerd.

“Het legaliseren van cannabis zou symbolisch zijn voor mijn generatie als teken van onze persoonlijke vrijheid”, zegt de 36-jarige Haskel, geboren in Toronto, waar cannabis legaal is.
Haskel vertelde het plenum dat 30% van de Israëlische volwassenen cannabis gebruikt. Ze zei dat het legaliseren ervan de economie van Colorado nieuw leven heeft ingeblazen en dat er jaarlijks te veel geld wordt verspild door de Israëlische politie aan 30.000 mensen die kaartjes krijgen voor het gebruik en het bezit van wiet.
De rekeningen kregen kritiek van Yamina MK Bezalel Smotrich, die er bij Shas en het United Torah Judaism op aandrong om een ​​veto uit te spreken. In plaats daarvan liepen ze weg en namen niet deel aan de stemmen.

Israel: Knesset will Reformen zur Legalisierung von Cannabis vorantreiben, einschließlich Verbesserungen für Patienten

Die Parteien Likud und Blue and White sagen, dass sie auf eine Gesetzgebung drängen werden, “um die Frage der Entkriminalisierung und Legalisierung über ein verantwortungsbewusstes Modell zu regeln”, wobei sie sich anscheinend auf Cannabis beziehen. Die Erklärung stellt fest, dass die Parteien auch beschlossen haben, Reformen bei medizinischem Cannabis voranzutreiben, um es für Patienten leichter zu machen, Zugang zur Behandlung zu erhalten, und für Anbauer, eine Lizenz zu erhalten, ihre Felder mit Cannabis zu füllen. Medizinische Cannabiskonsumenten haben sich darüber beschwert, dass der Zugang zu den wenigen Ausgabestellen, die eine Lizenz zur Verteilung von Cannabis haben, fast unmöglich ist.

Israel: Knesset to push cannabis legalization reforms including improvements for patients

Likud and Blue and White say they will push legislation “to arrange the issue of decriminalization and legalization via a responsible model,” apparently referring to cannabis. The statement notes that the parties have also decided to push reforms to medical cannabis in order to make it easier for patients to get access to treatment and for growers to get a license to fill their fields with cannabis. Medical cannabis users have complained of near-impossible access to the few dispensaries licensed to distribute cannabis

Times of Israel vom 9. Juni 2020

Knesset votes to advance cannabis legalization 24/06/2020

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook