Medicinale cannabis effectief bij chronische slapeloosheid

22 juni 2020

Wetenschap / mens: In een klinische studie is medicinale cannabis effectief bij chronische slapeloosheid

Uit een gerandomiseerde, dubbelblinde klinische studie om de effectiviteit van een medicinale cannabispreparaat voor de behandeling van chronische slapeloosheid te evalueren, bleek dat de therapie effectief en veilig is. Voor de studie werden 23 deelnemers gedurende 14 nachten met de therapie behandeld en kregen zij na een spoelfase van een week gedurende 14 nachten een placebo. Elke deelnemer nam een ​​enkele dosis (totaal 11,5 mg cannabinoïden) of een dubbele dosis (totaal 23 mg cannabinoïden) in een sublinguaal (onder de tong) toegediende oplossing.

Deelnemers die met medicinale cannabis werden behandeld, vielen sneller in slaap, sliepen aanzienlijk langer en vielen eerder in slaap na het ontwaken. Deze deelnemers rapporteerden significante verbeteringen in de kwaliteit van leven, waaronder het gevoel uitgerust te zijn na het slapen, zich minder gestrest en minder moe te voelen en beter te functioneren in het algemeen.

Wissenschaft/Mensch: Medizinisches Cannabis wirksam bei chronischer Schlaflosigkeit in klinischer Studie

Eine randomisierte klinische Doppelblindstudie zur Bewertung der Wirksamkeit einer medizinischen Cannabiszubereitung zur Behandlung chronischer Schlaflosigkeit zeigte, dass die Therapie wirksam und sicher ist. Für die Studie wurden 23 Teilnehmer 14 Nächte lang mit der Therapie behandelt und erhielten nach einer einwöchigen Ausspülphase 14 Nächte lang ein Placebo. Jeder Teilnehmer nahm eine Einzeldosis (insgesamt 11,5 mg Cannabinoide) oder eine Doppeldosis (insgesamt 23 mg Cannabinoide) in einer sublingual verabreichten Lösung ein.

Die mit medizinischem Cannabis behandelten Teilnehmer schliefen schneller ein, schliefen signifikant länger und schliefen nach dem Aufwachen früher wieder ein. Diese Teilnehmer berichteten über signifikante Verbesserungen der Lebensqualität, darunter das Gefühl, nach dem Schlaf ausgeruht zu sein, sich weniger gestresst und weniger ermüdet zu fühlen und insgesamt besser zu funktionieren.

Science/ Human: Medicinal Cannabis Effective for Chronic Insomnia in Clinical Trial

A randomized double-blind clinical trial evaluating the efficacy of a medicinal cannabis formulation for treating chronic insomnia showed that the therapy is effective and safe. For the trial, 23 participants were treated with the therapy for 14 nights, and after a 1-week washout period, received a placebo for 14 nights. Each participant took a single dose (11.5 mg total cannabinoids) or a double dose (23 mg total cannabinoids) in a solution delivered sublingually.

Participants treated with medicinal cannabis went to sleep faster, slept significantly longer, and went back to sleep sooner after waking. Those participants reported significant improvements in quality of life, including feeling rested after sleep, feeling less stressed and less fatigued, and overall improved functioning.

Practical Neurology vom 4. Juni 2020

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook