Reacties patiënten over afbouwen en/of vervangen reguliere medicatie door medicinale cannabis

Op facebook hebben we de vraag gesteld Wie reguliere medicatie geheel of grotendeels heeft afgebouwd en dit vervangt door medicinale cannabis? Aangezien we zeer veel reacties hebben gekregen, hebben we de patiënten gevraagd of we dit mochten delen op onze website. Dus bij deze de reacties. Uit privacy overwegingen zijn de achternamen weggelaten.

Jolanda  : Al ruim 4,5 jaar zonder reuma-medicatie,… organen zijn weer uit het rood, vergroeiingen niet verergert en reuma-factor in het bloed flink gedaald

AnnemarieMijn moeder en ik allebei! Mijn moeder gebruikte een hoge dosis metformine, verschillende “pammetjes”, de verkeerde magnesium (oxide) statines en bloedverdunners! Zij is nu medicijn vrij op de wietolie na.
Ik gebruikte zelf slaapmedicatie, amytriptilline en veel te veel pijnstillers. Nu overal van af!
Sandra  Ik heb darmziekten en artrose. Gebruik op verschillende manieren cannabis en heb bijna geen klachten en pijn meer
Carola  Ik moest aan de chemo vanwege eierstokkanker fase 3 (zat in lymfeklier). Niet gedaan wel wietolie. Inmiddels zijn we 3 jaar verder…
Michael  Ja ik .. levend voorbeeld van alles wonder dat ik nog leef zoals bepaalde artsen het zeggen heb me leven weer terug .. te danken aan een plant
Wil  Ik.Gebruikte movicox en bleek een dodelijk hoge bloeddruk daardoor te hebben. Moest acuut stoppen met de ontstekingsremmer die ik had voor de ziekte v Bechtrew.
Nu gebruik ik zo’n vijf jaar CBD olie van Medihemp de RAW en het gaat fantastisch. En bijkomend zeer groot voordeel is dat ik sindsdien ook geen enkele migraine aanval meer heb gehad. Kortom zeer blij mens.😃
Toos  Ikke. Gebruikte Tramadol en diclofinac… nu alleen nog heeel af en toe diclofinac als ik heel veel rugpijn heb. En … geen hoge bloeddruk pillen meer. Gebruik nu CBD 5% en THC 10%. Niet pijnvrij maar uit te houden nu. Zo blij dat ik van die meds af ben 😊
Patrick Ik , kankerpatiënt en al 8j aan de olie zonder de farmamaffia !! 👍👍👍
Edwin  Ik gebruikte veel morfine pillen. Amytriptyline, diazapam. En nog veel meer gif troep van de farma maffia.Tot ik kanker kreeg bijna 3 jaar geleden, ik was Terminaal.
Zelf onderzocht wat kanker is en wat het is en doet en wat de grootste oorzaken zijn.Sindsdien aan de full spectrum Thc/cbd olie en ben ik die pillen langzaam af gaan bouwen, waren ca 25 tabletten per dag.Duurde wel ca1,5jaar voor ik er helemaal van af was.Ik heb geen reguliere behandelingen gehad. Alleen de olie. En ik heb ook mijn voeding en leefstijl volledig aangepast plus een dosis aan supplementen.Reeds zijn vele Tumors verdwenen en de rest is flink kleiner geworden.Ik zit sinds kort ook bij een natuur arts. Want er kwamen toch wat klachten bij sinds september. De huisarts wilde me niet helpen.Ik blijkt ook nog steeds de schimmel. Candida albicans te hebben. En nog steeds een lekkende darm. En de ziekte van lyme en Borelia.Candida is trouwens het broertje/zusje van kanker.Candida had ik al last van sinds 2013.
Meindert Ik ben gestopt met simvastatine. Volgende week cholesteroltest en dan weten we wat olie bij mij doet ivm hoog cholesterol.
Iris  Reguliere medicatie ben ik aan het afbouwen en om de scherpe kantjes eraf te halen gebruik ik in de avond 1 rokertje met, en eigen gemaakte CBD/THC alcohol en bij mij werkt dat prima.En ik zie het afbouwen positief in.
Maurice  En ikzelf heb nog nooit medicatie gebruikt anders dan Cannabis.Edit-Ik ben nu 50 en heb ruim 20 jaar geen huisarts gezien. Ik voel me verder top zeker sinds ik 10 jaar geleden voedsel als mijn medicijn ben gaan zien. En vervolgens 3 jaar geleden mezelf op een berg Orthomoleculaire kennis gestort met voortreffelijk resultaat.
Martin  Ich habe Rheuma und konnte meine Medikamente dank Cannabis stark reduzierten. Die Krankenkasse in Deutschland zahlt meine Cannabis Therapie.
Kevin  Ik heb Slaapmiddelen en antidepressiva jaren gebruikt alles weg kunnen doen door de cannabis en zonder de nare bijwerkingen en beter effect.Weg met die synthetische rommel
Simone  Ik heb cptss en heb de pammetjes en de antidepressiva de deur uit gedaan en doe het nu volledig op blowen. Beter resultaat en geen pillen meer die slecht voor je zijn.
Demis Het is prettiger dan de medicatie die ik had voor mijn angststoornis ptss en slaap problemen er zijn minder tot geen bijwerkingen in tegenstelling tot de medicatie die de dokter voorschrijft 👌
Mir  Ik, na 22 jaar gebruik AD en slaapmeds nu alleen nog CBD en THC. Geweldig. Vijfde afbouwpoging jaar geleden geslaagd.
Karin  Yepp !! Gebruik helemaal niets meer van Big Pharma 🎉🎉
Bdeligh Ted  Yep Me , ooit aan de Diazepam gezeten, wegens slaapproblemen door chronische rugpijn en verslaaft geraakt, tot ik met cannabis begon te experimenteren, en daar zulke goeie ervaring mee opdeed, gelukkig begreep mijn toenmalige huisarts mij toen heel goed, en besloot mijn verzoek om in t kader van van mijn eigen ervaringen met cannabis en mijn recht op eigen beschikking welk medicijn ik in neem. mij t medicijn Cannabis flos voor te schrijven, terwijl hij toen dertijd aan regels protocollen van de FM zat verbonden ,heeft hij toch besloten mij medicinale cannanbis voor te schrijven. immers ik ben de patient klant. en ik betaal zorgpremie, veel teveel zorgpremie, en t word maar duurder en duurder,mijn huisarts heeft mij wel op t hart gedrukt dat ik t nooit mocht claimen bij mn zorgverzekeraar, dit omdat hij tegen de protocollen van voorschrijven in is gegaan , enkel bij n paar ziektes , mocht hij dit voorschrijven, en die had ik niet , maar hij gaf t me toch, en ik heb het ook nooit geclaimd want kreeg toch geen vergoeding van de zorgverzekeraar Tot in 2017, toen mocht ik ineens na 7 jaar cannabis als supergoed werkend pijnbestrijdend medicijn, met ook nog eens n hele fijne bijwerking, n jaartje 840 euro uit coulance terug gekregen van de friesland zorgverzekeraar.waar ik gemiddeld 1600 euro premie aan betaal per jaar en zelden of nooit naar n dokter arts tandarts of medicijnen nodig heb, enkel cannabis, voor 1600 euro kon ik heus wel n paar gram meer kopen als van die 840 coulance maargoed, men moet verplicht verzekerd zijn, maar t gekste is wetende dat bedrocan een monopoliepositie bekleed, ff 1500 kilo Medicinale ja ha medicinale u leest t goed cannabis exporteert over de grens , voor de patienten in Duitsland er in NL in 2018 ineens weer nergens niks meer word vergoed door de zorgverzekeraars . alle medicinale cannnabis patienten in NL krijgen n briefje, met daarin n dikke leugen zwart op wit met n dikke bij elkaar gelogen streep door de vergoeding van hun verzekering met de mededeling dat Medicinale cannabis,ineens weer geen medicinale werking schijnt te bezitten en dat er meer onderzoek moet komen? t is toch van de zotte! ik denk dat we er n paar in Den Haag kunnen missen, als n boer met kiespijn ,dus wat kiest u straks? wie hier t volk niet dient die dienen wij t volk op te laten nemen in n overlijdensregister , zodoende hebben er daarna n hele hoop mensen in NL zo i zo meer kwaliteit van leven, t recht op zelfbeschikking vind ik n regel recht Recht van elk mens, want ik weet toch GTVD wel wat goed en gezond voor me eigen is ,dus Mensen laat die M truttebol met z,n VVD CDA en die andere zo gezegde zogenaamde vrome en zelfs t FVD concorten Op t Rutte bollen, zo dat we t met zn allen t volk asap eens zijn dat Cannabis n Medicijn is ! en altijd al n medicijn was dus ook altijd vrij beschikbaar dient te zijn voor elk mens voorhanden, en wie dat niet vind of wenst te gebruiken ook goed is ook ok , neemt u lekker n ander medicijn, maar i ding laat elkaar lekker vrij in eigen keuzes t medicijn gebruiken wat t best bij die mens past. zijn we gelijk n goede stap in de goede richting verder met elkaar Legaliseren en wel NU.Bdelighted
Pauline  Yes. Heb hs een chronische ziekte. Moest van alles slikken van de prof niets hielp. Zelf aan de cbd en cbd zeep gegaan en als pijnstiller thc in de damper. Nu 2 jaar verder. En de hs is rustig pijn een stuk minder en de artsen zeggen dat kan toch niet maar ik blijf lekker zo doorgaan voel me er een stuk beter bij. Nu alleen nog een paar kilo aan zien te komen
Marlijn  Vernauwing in de nek veel pijn zenuwpijn. kreeg amitripline en morfine veel bijwerkingen en werd erg duf vergeetachtig. Helemaal afgebouwd en nu 20 % thc en5% cbd pijn is weg en voel me veel beter en geen bijwerkingen. Gebruik 1 Keer daags 8 druppels soms 2 keer daags.
Marion  Gebruikte jaren, 2x per dag Seretide 250 voor mijn astma. Nu 2x per dag 3 druppels CBD en 1x per week nog Seretide.
Heidi  IK! Gebruik geen ritalin meer, en geen slaapmiddel. Overdag cbd, savonds thc
Saskia  Ik. Gebruikte een anti epileptica tegen de pijn. Heb de diagnose dunnevezelneuropathie. Nu alleen olie.
Robertine  Heb ik gedaan, na ruim 15 jaar oxynorm en oxycontin en lyrica en neurontin en diazepam en nog veel meer waar ik de namen niet meer van weet..
Heb CRPS zenuwpijn, chronische pancreatitis gekregen van de exorbitant hoge dosering morfine en antiepileptica en borstkanker, door dr siliconen borstprothese, geplaatst na éénzijdige amputatie ook ASIA SYNDROOM gekregen. Het heeft me wel 18 maanden gekost om af te kicken van de farmaceutische middelen. Maar dat is het allemaal wel waard.
Kan na 15 jaar rolstoel gebonden zijn weer wat lopen en fietsen, wel electrisch, maar toch.Ben sinds 1-7-2016 helemaal clean. Heb op 2-10-2018 de explantatie van de siliconen borstprothese ondergaan met als enige farmaceutische middel het anesteticum en 5 mg morfine omdat ik anders volgens de anestesist toch pijn zou hebben gehad. Geen chemische pijnstillers nodig gehad. De artsen stonden verbaasd over hoe snel ik weer uit de narcose was en dat ik totaal GEEN pijn had. Ook een angstaanval ten gevolge van bloeddruk meten (280/185) kreeg ik binnen een half uur onder controle met een paar druppels fullspectrum Cannabis olie met thc, keurig terug maar 110/60
Esther  Helaas (nog) niet geheel, maar wel gedeeltelijk. Van Diclofenac naar Tramadol naar THC/CBD. De pregabaline, esomeprazol e.a. nog niet kunnen vervangen.
Maja  Ik heb alle pijnmedicatie afgebouwd ! Gebruik alleen nog schildklier medicijn ! Verder gebruik is CBD olie ! Voel me veel beter !
Geert  Ik, na ca. 4 jr. fentanyl pleisters 50 ug per uur, die afgebouwd, (wel bijna jaar over gedaan) en ondertussen gestart met biologisch geteelde zelfgemaakte THC zalf.
Jeannette  Ik.Gebruikte tot zes Lyrica pillen per dag…Sinds de olie van Suver Nuver en zelfgemaakte olie nu op sporadisch nog 1 !
Corry  Ik heb tramadol en amytriptirine vervangen door… cbd full spectrum en thc druppels, zeeeer tevreden!!!!😃👍👍🌿🍃🌱
Maurice  Mijn moeder. Geen Carbamazepine meer. Nu gewoon CBD/THC olie. Nu bezig hartmedicatie af te bouwen.
Willeke Ik heb chronisch ziekte van Lyme, ik gebruik cbd olie en cannabis en daardoor na 10 jaar kan ik nog lopen, en heb minder pijn, de pijn is het ergste en kan niet meer door normale medicijnen behandeld worden, alleen cannabis helpt nog
Kees  Ik heb alle zware reuma medicatie ( MTX en Enbrel) af kunnen bouwen nu enkel full spectrum wietolie werkt perfect voor mij 😀😀😀 ik reuma RA en Fibro
Leon  Ik ook. Volledig gestopt met oxicodon antidepresiva en oxazepam en vervangen met coffeeshop wiet aangezien ik het niet vergoed krijg
Gerda  Ik gebruikte seroquel 800 xr per dag. Nu een jointje en cbd olie
Roos  Ik ben godzijdank van de dexamfetamine af mbt m’n ADHD. Overdag CBD druppels en voor het slapen een THC druppel 🤗
Emmy  Ik. Door mijn hogebloeddruk tabletten te laten staan
Mariz  Niet maar alleen nog ldn en cymbalta. Heb sjogren, fibro, add, hms en.nog wat zaken.
Koos René Zeker weten! Voor de volle 100%. In het “van Leeuwenhoek” willen ze nog steeds er niets van begrijpen! Dus lieve mensen kies voor je eigen regie!
Ineke  Ik ben al van 3 oxazepam naar nu nog maar 1 en die gaat er ook nog af
Michael Ik gebruik helemaal geen reguliere geneesmiddelen. Wat ik wel gebruik is Curcudyn metarelax(magnesium) en extra zink
Annie  Ok durf het nog niet zo goed maar wil wel afbouwen met medicatie en cbd olie proberen vind het wel leuk om te lezen naar de ervaringen van anderen !!
Ton  Ik sport veel en eet fruit groente en vis. Werkt perfect
Jan  Ik gebruik geen tramadol of morfine meer sinds ik thc producten gebruikt.en ben nu weer aan het minderen om tabletten voor mijn cliritus ulsarosa te minderen.
Juul Ik ook. Maar gebruik tegelijk vele andere therapïen. Cannabis alleen gaat het niet redden.
Trudy  ik ook! geen inhalers meer, geen antidepressivia meer , geen paracetemol meer en alleen nog meer cbd olie en speciale wiet-olie voor mijn longen! heb long emfyseem maar al 3 jaar op 70%…
Suzanne  Voor mij onmogenlijk. Als Ik stop met medicatie Ben Ik na 3 dagen hartstikke dood. Gebruik de olie als ondersteuning voor complicaties Ed.