Volgens onderzoek is Cannabis effectief bij zelfmanagement van endometriose

21 september 2023

Wetenschap/mens: Cannabis kan effectief zijn in het zelfmanagement van endometriose volgens een onderzoek

Volgens een online enquête onder 213 vrouwen uit Nieuw-Zeeland die lijden aan endometriose, was 80% van de huidige cannabisgebruikers en meldde zij verbeteringen van de symptomen. Deze gegevens werden verkregen door onderzoekers van het NICM Health Research Institute van de Western Sydney University, Australië.

De meest voorkomende reden voor cannabisgebruik was verbetering van de pijn (96%) en de slaap (96%). Respondenten meldden dat hun symptoom “veel beter” was voor pijn (81%), slaap (79%) en misselijkheid of braken (61%). Meer dan driekwart (81%) gaf aan dat cannabis hun normale medicijngebruik had verminderd. Meer dan de helft (59%) was in staat om een medicijn volledig te stoppen, meestal pijnstillers.

Science/Human: Cannabis may be effective in the self-management of endometriosis according to a survey

According to an online survey with 213 women from New Zealand suffering from endometriosis 80% were current cannabis users and reported symptom improvements. These data were gained by investigators of NICM Health Research Institute of Western Sydney University, Australia.

The most common reason for cannabis use was improvement of pain (96%) and sleep (96%). Respondents reported that their symptom was “much better” for pain (81%), sleep (79%), and nausea or vomiting (61%). Over three-quarters (81%) indicated cannabis had reduced their normal medication usage. Over half (59%) were able to completely stop a medication, mostly analgesics.

Armour M, Sinclair J, Noller G, Girling J, Larcombe M, Al-Dabbas MA, Hollow E, Bush D, Johnson N. Illicit Cannabis Usage as a Management Strategy in New Zealand Women with Endometriosis: An Online Survey. J Womens Health (Larchmt). 2020 Dec 3. [in press]

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2020

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook