Cannabinoïden hebben mogelijk het potentieel om infectie door het nieuwe coronavirus te voorkomen en te behandelen

31 januari 2022

Wetenschap/Cellen: Cannabinoïden hebben mogelijk het potentieel om infectie door het nieuwe coronavirus te voorkomen en te behandelen

Onderzoekers van het College of Pharmacy van de Oregon State University, VS, meldden dat twee cannabinoïden, CBDA (cannabidiolzuur) en CBGA (cannabigerolzuur) de infectie van menselijke epitheelcellen met het SARS-CoV-2 virus, dat verantwoordelijk is voor de huidige COVID-19 pandemie, kunnen voorkomen.

Beide cannabinoïden binden zich aan het spike-eiwit van het coronavirus en ze waren even effectief tegen de alfa-variant en de bèta-variant van het virus. De auteurs concludeerden uit hun onderzoek dat “deze cannabinoïden, geïsoleerd of in hennep-extracten, oraal biologisch beschikbaar en met een lange geschiedenis van veilig menselijk gebruik, het potentieel hebben om zowel infectie met SARS-CoV-2 te voorkomen als te behandelen”.

 

Science/Cells: Cannabinoids may have the potential to prevent and treat infection by the new coronavirus

 

Investigators at the Linus Pauling Institute at the Department of Pharmaceutical Sciences of the College of Pharmacy of the Oregon State University, USA, reported that two cannabinoids, CBDA (cannabidiolic acid) and CBGA (cannabigerolic acid) may prevent the infection of human epithelial cells with the SARS-CoV-2 virus, which is responsible for the current COVID-19 pandemic.

Both cannabinoids bind to the spike protein of the coronavirus and they were equally effective against the alpha variant and the beta variant of the virus. Authors concluded from their research that “orally bioavailable and with a long history of safe human use, these cannabinoids, isolated or in hemp extracts, have the potential to prevent as well as treat infection by SARS-CoV-2.”

van Breemen RB, Muchiri RN, Bates TA, Weinstein JB, Leier HC, Farley S, Tafesse FG. Cannabinoids Block Cellular Entry of SARS-CoV-2 and the Emerging Variants. J Nat Prod. 2022 Jan 10.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook