Voorlopig onderzoek suggereert dat cannabisextracten het coronavirus kunnen helpen voorkomen

20 mei 2020

Canadese onderzoekers onderzoeken het potentieel van cannabis om coronavirus-infecties te voorkomen.

Onderzoekers van de Universiteit van Lethbridge in Calgary bestuderen meer dan 400 cannabissoorten en hebben vastgesteld dat er ten minste een dozijn potentieel kan bieden als onderdeel van behandelingen om te voorkomen dat het coronavirus een gastheer infecteert.

Volgens de onderzoekers zijn de effectieve soorten er in sommige gevallen in geslaagd de virusreceptoren te verminderen, waardoor de kans dat een individu het coronavirus oploopt, afneemt.

“Een aantal van hen heeft het aantal van deze receptoren met 73 procent verminderd, de kans dat het binnenkomt is veel kleiner”, vertelde Dr. Igor Kovalchuk aan de Calgary Herald. ‘Als ze het aantal receptoren kunnen verminderen, is de kans op besmetting veel kleiner.’

De heer Kovalchuk zei dat er veel meer onderzoek nodig is voordat ze precies begrijpen of CBD, THC of een combinatie van ingrediënten de vermindering van receptoren veroorzaakt.

Hij voegde eraan toe dat onderzoekers zich waarschijnlijk zullen concentreren op het begrijpen hoe CBD-rijke soorten werken, aangezien CBD ontstekingsremmende eigenschappen heeft en vaak en in hoge concentraties kan worden ingenomen zonder het risico dat de patiënt high wordt of anderszins wordt geschaad.

Het vooronderzoek, dat niet door vakgenoten is beoordeeld, was gericht op het voorkomen dat het coronavirus een gastheer vindt in de longen, darmen en mond. Mocht verder onderzoek vruchtbaar blijken te zijn, zei de heer Kovalchuk dat medicinale mondspoelingen, gorgelen, gelkappen of inhalatiemiddelen mogelijk kunnen worden gebruikt om hun risico op infectie te verminderen.

“De extracten van onze meest succesvolle en nieuwe high CBD C sativa-lijnen kunnen, in afwachting van verder onderzoek, een nuttige en veilige aanvulling worden op de behandeling van Covid-19 als aanvullende therapie”, zei hij. “Gezien de huidige nare en snel evoluerende epidemiologische situatie, moet elke mogelijke therapeutische kans en mogelijkheid worden overwogen.”

Ondanks de aanvankelijke veelbelovende resultaten, hebben onderzoekers geen financiering kunnen verkrijgen om klinische proeven uit te voeren.

“We hebben clinici die bereid zijn met ons samen te werken, maar voor veel bedrijven in de cannabissector is het een aanzienlijk bedrag dat ze niet kunnen betalen,” zei de heer Kovalchuk. “Ons werk kan een enorme invloed hebben – er zijn niet veel medicijnen die de infectie met 70 tot 80 procent kunnen verminderen.”

Naast de Canadese studie is een groep Israëlische onderzoekers ook begonnen met klinische proeven om te testen of CBD kan worden gebruikt als een manier om cellen die door Covid-19 zijn beschadigd, te herstellen.

Bron (english)

Wetenschap / Canada: Onderzoek naar het potentieel van cannabis om coronavirusinfectie te verminderen is aan de gang

Onderzoeker Igor Kovalchuk van de Lethbridge University leidt een onderzoek naar medicinale cannabis als mogelijke therapie voor COVID-19. De wetenschapper benadrukte dat de resultaten niet zouden leiden tot een vaccin – iets “minder specifiek en precies”, maar nog een ander mogelijk wapen tegen COVID-19. Cannabisextracten kunnen mensen resistenter maken tegen het nieuwe coronavirus. Er zijn eerste resultaten die suggereren dat sommige cannabissoorten het aantal receptoren dat nodig is voor virusinfectie met 73% kunnen verminderen, waardoor het risico op infectie wordt verkleind.

Wissenschaft/Kanada: Studie über das Potenzial von Cannabis zur Verringerung der Coronavirusinfektion ist im Gange

Der Forscher Igor Kovalchuk von der Universität Lethbridge leitet eine Studie über medizinisches Cannabis als potenzielle Therapie für COVID-19. Der Wissenschaftler betonte, dass die Ergebnisse nicht zu einem Impfstoff führen würden – etwas “weniger Spezifisches und Präzises”, aber dennoch eine weitere mögliche Waffe gegen COVID-19. Cannabis-Extrakte haben das Potenzial, Menschen resistenter gegen den neuen Coronavirus zu machen. Es gibt erste Ergebnisse, die darauf hindeuten, dass einige Cannabis-Stämme die Anzahl der für eine Infektion mit dem Virus erforderlichen Rezeptoren um bis zu 73% reduzieren können, was das Risiko einer Infektion verringert.

Science/Canada: Study on the potential of cannabis to reduce coronavirus infection is underway

 

University of Lethbridge researcher Igor Kovalchuk is leading a study on medical cannabis as a potential therapy for COVID-19. The scientist emphasized the findings wouldn’t lead to a vaccine — something ‘less specific and precise’ but nonetheless another possible weapon against COVID-19 Cannabis extracts are showing potential in making people more resistant to the novel coronavirus. There are first results, which suggest that some cannabis strains may reduce the number of receptors needed for infection by the virus by up to 73% reducing the risk of an infection.

Calgary Sun vom 6. Mai 2020

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook