Derivaten van THC kunnen effectief zijn tegen het nieuwe coronavirus

05 mei 2021

Wetenschap: Derivaten van THC kunnen effectief zijn tegen het nieuwe coronavirus

Structureel gewijzigde verbindingen van hydroxychloroquine, remdesivir en tetrahydrocannabinol waren werkzaam tegen het belangrijkste protease van SARS-CoV-2.

Vandaag de dag worden meer dan 200 landen geconfronteerd met een gezondheidscrisis als gevolg van de epidemiologische ziekte COVID-19, veroorzaakt door het SARS-CoV-2-virus. Dit zal een zeer grote impact hebben op de wereldeconomie en de wereldwijde gezondheidssector. Eerder werd de structuur van het voornaamste protease-eiwit (Mpro) gedeponeerd in het RCSB-eiwitrepository. Hydroxychloroquine (HCQ) en remdesivir bleken effectief te zijn bij de behandeling van COVID-19 patiënten. Hier hebben we docking en molecule dynamische (MD) simulatie studie uitgevoerd van HCQ en remdesivir met Mpro eiwit, die veelbelovende resultaten gaven voor het remmen van Mpro eiwit in SARS-CoV-2. Op basis van de verkregen resultaten ontwierpen we structureel gemodificeerde 18 nieuwe derivaten van HCQ, remdesivir en tetrahydrocannabinol (THC) en voerden we dockingstudies uit van alle derivaten. Uit de dockingstudies kwamen zes moleculen naar voren, DK4, DK7, DK10, DK16, DK17 en DK19, die veelbelovende resultaten gaven en gebruikt kunnen worden als remmer voor Mpro van SARS-CoV-2 om COVID-19 zeer effectief te bestrijden. Verder werd een moleculaire dynamica simulatie uitgevoerd van een HCQ-derivaat en een tetrahydrocannabinol-derivaat met uitstekende docking scores, samen met de respectievelijke moedermoleculen. De twee derivaten gaven een uitstekende docking score en een hogere stabiliteit dan het moedermolecuul, zoals gevalideerd met moleculaire dynamica (MD) simulatie voor de bindingsaffiniteit met Mpro van SARS-CoV-2, waardoor ze bij zeer lage concentratie als sterke remmers werden beschouwd.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Departement Chemie, SRM Universiteit, Delhi-NCR Sonepat, India.

Science/Human: Derivatives of THC may be effective against the new coronavirus

Structurally modified compounds of hydroxychloroquine, remdesivir and tetrahydrocannabinol were effective against the main protease of SARS-CoV-2.

Department of Chemistry, SRM University, Delhi-NCR Sonepat, India.

Mishra D, et al. J Mol Liq. 2021:116185.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook