Onderzoek toont effectiviteit cannabisterpenen voor behandeling COVID-19

11 augustus 2020

Israëlisch onderzoek toont aan dat het effectief is om cannabisterpenen te gebruiken om COVID-19 te behandelen

De eerste resultaten van een Israëlisch in vivo onderzoek waarin de voordelen van het gebruik van cannabisterpenen voor de behandeling van ontstekingsinfecties, zoals COVID-19, werden getest, waren veelbelovend.
De prille studie, die wordt uitgevoerd door de Israëlische onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijven Eybna en CannaSoul, is gericht op het onderzoeken van de effectiviteit van het gebruik van een unieke cannabisterpeenformulering – NT-VRL – met betrekking tot de behandeling van inflammatoire aandoeningen zoals het cytokine-stormsyndroom. die vaak voorkomt bij ernstige gevallen van COVID-19.

Cytokinestormen doen zich voor wanneer het lichaam immuuncellen en hun activerende verbindingen (cytokines) overmatig aanmaakt, wat gevaarlijk hoge bloeddruk, longschade, respiratory distress syndrome en orgaanfalen veroorzaakt. Dit komt vaak voor bij sommige patiënten waarbij de reactie van het immuunsysteem op COVID-19 extreem is en overdrive gaat om het virus te bestrijden. Accumulerend bewijs toont aan dat veel COVID-19-patiënten sterven door de toename van de productie van de inflammatoire cytokinemoleculen, in plaats van door het virus zelf.

“De voorlopige resultaten waren zeer positief. Het aantonen van een significante ontstekingsremmende werking van terpenen en het doorbreken van de perceptie dat terpenen slechts smaak- en geurstoffen zijn met een placebo-effect, “aldus Eybna medeoprichter en CEO Nadav Eyal.
” Gebruikmakend van Eybna’s gepatenteerde technologie van biologische datamining, gegevensverwerking en formuleringsontwerp, stelde ons in staat om onze datagestuurde NT-VRL-formulering te ontwikkelen die effectief gericht is op specifieke gezondheidsproblemen, “voegde hij eraan toe.” Dit opent een nieuwe wereld voor synergetisch effectieve natuurlijke formuleringen – met therapeutische mogelijkheden waarin afzonderlijke actieve farmaceutische ingrediënten moeilijk te evenaren. ”

In april maakten de twee R & D-organisaties hun voornemen bekend om samen te werken aan het onderzoek en zich te verdiepen in het gebruik van de inhaleerbare stof NT-VRL met betrekking tot de behandeling van virale infecties.
Hun hypothese werd geformuleerd op basis van eerder onderzoek dat rond de SARS-uitbraak in 2002 werd uitgevoerd, waaruit bleek dat terpenen effectieve antivirale middelen waren en met name bepaalde formuleringen van terpenen bleken de ernst van de ademhalingsziekte te verminderen.

Bron

Lees ook