In Duitsland verwacht de verkeerslichtcoalitie niet dat cannabis binnenkort wordt vrijgegeven

30 december 2021

Onderstaand bericht staat in het artsenblad/Duitsland.

Berlijn – De verkeerslichtcoalitie verwacht niet dat cannabis binnenkort wordt vrijgegeven. Er is geen tijdschema voor de uitvoering, “de prioriteit is de bestrijding van de pandemie”, zei FDP-politicus voor gezondheid Andrew Ullmann tegen de kranten van de Funke-Mediengruppe.

“Op dit moment is het geen goed moment voor een cannabiswet,” zei ook SPD-politicus van Binnenlandse Zaken Sebastian Fiedler tegen de Funke-kranten.

Volgens het regeerakkoord willen SPD, Groenen en FDP een “gecontroleerde distributie van cannabis aan volwassenen voor consumptiedoeleinden in winkels met een vergunning” invoeren. Dit zou “de kwaliteit controleren, het doorgeven van besmette stoffen voorkomen en de bescherming van minderjarigen waarborgen”.

In de Bondsraad tekent zich echter verzet tegen het project af. De federale regering gaat “de verkeerde kant op”, zo luidt de kritiek van de minister van Binnenlandse Zaken van Baden-Württemberg, Thomas Strobl (CDU). De vrijlating zou “geen merkbare verlichting” brengen voor de politie.

“Om onze kinderen en jongeren te beschermen, moet de politie actief blijven”, zei hij tegen de Funke-Zeitung. Bovendien moet de politie “eerst op alle drugs controleren en kan zij bepaalde stoffen niet bij voorbaat uitsluiten”.

Lees meer

 

Lees ook