CanniMed (CA) sluit deal met Fagron voor distributie medicinale cannabis naar Duitsland

16 januari 2018

Op 10 januari jl. werd op de website van Cannimed aangekondigd dat ze gaan samenwerken met Fagron voor de distributie van medicinale cannabis naar Duitsland. Aangezien medicinale cannabis vanaf maart 2017 toegankelijk is voor vele patiënten, kunnen ze de aanvraag daar niet aan.

Op de aandeelhouder kan je dit bericht lezen:

Fagron aan de slag met distributie medicinale cannabis

Deal met Cannimed gesloten.

Fagron en het Canadese Cannimed hebben een distributiedeal gesloten voor medicinale cannabis. Dit maakte Cannimed woensdag bekend en werd door Fagron bevestigd.

Via het netwerk van Fagron zal de cannabis van Cannimed worden gedistribueerd. In eerste instantie zal dit gebeuren in Duitsland, waar het verstrekken van cannabis als medicijn is toegestaan. Een woordvoerder van Fagron liet aan ABM Financial News weten dat er ook voor andere landen exclusieve afspraken zijn gemaakt.

Alvorens de cannabis daadwerkelijk mag worden geleverd “moeten er nog een paar stapjes worden gezet”, aldus de zegsman. Onder meer een auditering door de Europese toezichthouder moet nog worden afgerond. Doelstelling is dat de eerste cannabis in het derde kwartaal zijn weg naar de patiënt vindt.

Fagron stuurde zelf geen persbericht uit voor de distributiedeal.

Het aandeel Fagron daalde woensdag krap een procent.

Bron