Duitsland wil 1.000 kg cannabis uit Nederland importeren

03 augustus 2019

In Duitsland neemt het aantal voorschriften voor op cannabis gebaseerde medicijnen toe

De kosten voor geneesmiddelen op basis van cannabis door zorgverzekeraars stijgen verder.

In de eerste drie maanden van 2019 bedroeg de verkoop van terugbetaalde cannabisproducten 24,5 miljoen EURo, een stijging van 7% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018.

Ongeveer 59.000 recepten werden ingevuld, waarvan 23.000 voor cannabisbloemen, 22.000 voor cannabinoïdenpreparaten en de rest voor afgewerkte farmaceutische producten, voornamelijk Sativex.

Bron
Information of the GKV of 2 July 2019

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Nederland exporteert steeds meer medicinale cannabis, terwijl de werking niet bewezen zou zijn volgens het ZorgInstituut, waardoor men het o.a. ook niet meer vergoed krijgt van de zorgverzekering.

September 2018

Duitsland importeert nu 1.500 kg medicinale cannabis uit Nederland per jaar

Nu

Duitsland vraagt ton cannabis tot Canadezen komen

Duitsland wil 1.000 kilo medicinale cannabis van een Nederlandse teler betrekken, totdat grote Canadese telers in Duitsland productie opstarten.

Nederland is bereid om van de ene Nederlandse cannabisteler dit jaar en volgend jaar in totaal 2.500 kilo cannabis te leveren. Dat moet voldoende zijn om zieke Duitse patiënten te voorzien, voordat Duitsland eigen productie opstart.

Intrede Canadezen

Nu al is duidelijk dat grote Canadese telers als Aurora en Aphria via dochterbedrijven hun intrede doen op de Duitse markt voor cannabisteelt. Het grootste deel van de geplande Duitse productie in 4 jaar van ruim 10.000 kilo zal van deze bedrijven komen. Zo bouwt Aphria-Deutschland een 8.000 vierkante meter grote productieruimte in Neumünster. Aurora bouwt een ruimte van 10.000 vierkante meter op een biochemiepark in Leuna.

Bedrocan

In Nederland is 1 teler actief in de teelt van cannabis, namelijk Bedrocan in Veendam, maar de overheid wil in een nieuwe aanbestedingsprocedure naar 2 telers groeien. Bedrocan is in handen van oud-witlofteler Tjalling Erkelens. In Emmeloord heeft dit bedrijf een tweede locatie geopend, 4 keer zo groot als de hoofdvestiging in Veendam. Nederlandse tuinders willen in de teelt stappen. Naast medicinale productie wordt in Nederland een proef gestart met teelt voor recreatief gebruik. Bedrocan wil niet op die markt actief worden.

Bron