Lyme

Als u besmet raakt met de Borrelia burgdorferi-bacterie, kan dit leiden tot de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme kan verschillende klachten geven. Dit is afhankelijk van hoe lang u de ziekte al heeft en in welk stadium de ziekte zich bevindt.

In elk stadium van ziekte van Lyme kunt u last hebben van griepachtige klachten, vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, spierpijn, vergeetachtigheid en concentratiestoornissen. Afhankelijk van hoe lang u de ziekte van Lyme al heeft, kunnen daar nog klachten bijkomen. De drie stadia van de ziekte zijn: 1 vroege of gelokaliseerde ziekte van Lyme, 2 vroege verspreide (gedissemineerde) ziekte van Lyme, 3 late ziekte van Lyme

Het endocannabinoïdensysteem is ontregeld bij de ziekte van Lyme en er is nog weinig onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Veel patiënten die gebeten zijn door teken, worden besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt, sommige worden beter met geen behandeling, terwijl sommige jaren later blijvende symptomen hebben zelfs na de behandeling. Het is mogelijk dat patiënten met Lyme die niet beter worden, onderliggende problemen kunnen hebben in hun immuunsysteem. Aangezien de cannabinoïde receptor type 2 (CB2) gevonden is op immuunsysteem cellen, is het waarschijnlijk dat de ECS is geremd bij deze patiënten en voorkomt het terugvechten na een infectie met Lyme.

Cannabis is effectief bij het doden van bacteriën, virussen en schimmels. Bij de 5 belangrijke cannabinoïden (THC, CBD, CBN, CBG en CBC) is aangetoond dat ze MRSA doden, het zogenaamde “vleesetende virus.” Minder bestudeerde cannabinoïden zoals 8-hydroxycannabinol bezitten krachtige antibacteriële eigenschappen en enkele extracten kunnen nieuwe doelstellingen bieden om de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt, te doden.

Cannabis kan ook effectief zijn bij de behandeling van de latere fase symptomen van de ziekte van Lyme. Cannabis kan helpen bij het verminderen van pijn, spasme, hoofdpijn en misselijkheid. Dr. Sanjay Gupta verklaard dat cannabis een van de meest veilige en effectieve behandelingen is voor perifere neuropathie, een verlammings symptoom waar de meeste Lymies (patiënten met de ziekte van Lyme) aan lijden. Veel Lymies nemen opiaat pijnstillers om om te kunnen gaan met hun pijn, die ineffectief en verslavend kan zijn en  zelfs kan eindigen met een overdosis. Elke 19 minuten overlijdt er een patiënt in de Verenigde Staten aan een overdosis van voorgeschreven geneesmiddelen.

Initiële behandelingen met antibiotica voor de ziekte van Lyme kan uw gastro-intestinale (GI) systeem beschadigen, zo dood het ook alle gezonde bacteriën in uw systeem, waardoor je lichaam open staat voor schimmels en bacteriële infecties. Pijnstillers kunnen ook de bekleding van het maagdarmkanaal beschadigen, die is bekleed met cellen die CB1 receptoren bevatten. Het eten van cannabis of het nemen van cannabis olie kan deze CB1 receptoren stimuleren om het maagdarmkanaal te repareren en  verminderd ongewenste symptomen zoals buikpijn, voedsel gevoeligheid en diarree.

Terwijl de hele cannabisplant of extracten nog niet zijn bestudeerd in een klinische studie, om te kijken naar de effectiviteit tegen de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt, is dit iets wat moet worden gedaan in de toekomst. We hebben sterke hoop dat het effectief zal zijn.