CBD heeft potentiële therapeutische waarde bij de behandeling van psoriasis

04 oktober 2020

Wetenschap / Cellen: CBD heeft potentiële therapeutische waarde bij de behandeling van psoriasis

UVB-fototherapie is een behandeling voor psoriasis die de oxidatieve fosfolipidenmodificaties in het celmembraan van de huid verhoogt. Het behandelen van psoriatische huidcellen met CBD verbeterde dit behandelingseffect. De auteurs merkten op dat “CBD een potentiële therapeutische waarde heeft bij de behandeling van psoriasis”.

Afdeling Analytische Chemie, Medische Universiteit Bialystok, Polen.

Wissenschaft/Zellen: CBD hat potenziellen therapeutischen Wert bei der Behandlung von Psoriasis

Die UVB-Phototherapie ist eine Behandlung der Psoriasis, die die oxidativen Phospholipidmodifikationen in der Zellmembran der Haut erhöht. Die Behandlung psoriatischer Hautzellen mit CBD verbesserte diesen Behandlungseffekt. Die Autoren merkten an, dass “CBD einen potenziellen therapeutischen Wert bei der Behandlung von Psoriasis hat”.

Abteilung für Analytische Chemie, Medizinische Universität Bialystok, Polen.

Science/Cells: CBD has potential therapeutic value in the treatment of psoriasis

UVB phototherapy is a treatment for psoriasis, which increases phospholipid oxidative modifications in the cell membrane of the skin. The treatment of psoriatic skin cells with CBD improved this treatment effect. Authors noted that “CBD has potential therapeutic value in the treatment of psoriasis.”

Department of Analytical Chemistry, Medical University of Bialystok, Poland.

Łuczaj W, et al. Int J Mol Sci. 2020;21(18):E6592.

Nog een ander onderzoek omtrent psoriasis:

Wetenschap / Cellen: CBD kan nuttig zijn bij psoriasis en andere auto-immuunziekten

Een studie onderzocht de antioxiderende eigenschappen van CBD en beoordeelde de effecten van de cannabinoïde op de vorming van zogenaamde extracellulaire neutrofielenvallen (NET). De onderzoekers ontdekten dat CBD deze vorming verminderde “voornamelijk in psoriatische neutrofielen, mogelijk vanwege de antioxiderende eigenschappen. De anti-NET-eigenschappen van CBD suggereren de gunstige effecten van CBD bij de behandeling van auto-immuunziekten.”

Afdeling Analytische Chemie, Medische Universiteit Bialystok, Polen.

Wójcik P, et al. Int J Mol Sci. 2020;21(18):E6795.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook