CBD vertoonde een sterkere antimicrobiële activiteit dan CBDA

14 juli 2020

Wetenschap / cellen: CBD vertoonde een sterkere antimicrobiële activiteit dan CBDA

CBD vertoonde een significant antimicrobieel effect op grampositieve Staphylococcus aureus en geen effect op gramnegatieve bacteriën. CBDA vertoonde 2 keer minder antimicrobiële activiteit dan CBD. De auteurs schreven dat “CBD een sterke antimicrobiële activiteit vertoonde tegen grampositieve stammen en als alternatief medicijn kon dienen om MRSA te bestrijden.” MRSA zijn bacteriën die resistent zijn tegen conventionele antibiotica.

Afdeling Wetenschap en Milieu, Roskilde Universiteit, Denemarken.

Wissenschaft/Zellen: CBD zeigte stärkere antimikrobielle Wirksamkeit als CBDA

CBD zeigte eine signifikante antimikrobielle Wirkung auf Gramm-positiven Staphylococcus aureus und keine Wirkung auf Gramm-negative Bakterien. CBDA zeigte eine 2-mal geringere antimikrobielle Aktivität als CBD. Die Autoren schrieben, dass “CBD eine starke antimikrobielle Wirkung gegen grampositive Stämme zeigte und als alternatives Medikament zur Bekämpfung von MRSA dienen könnte”. MRSA sind Bakterien, die gegen konventionelle Antibiotika resistent sind.

Abteilung für Wissenschaft und Umwelt, Universität Roskilde, Dänemark.

Science/Cells: CBD showed stronger antimicrobial efficacy than CBDA

CBD showed a significant antimicrobial effect on Gramm -positive Staphylococcus aureus and no effect on Gramm -negative bacteria. CBDA presented 2-fold lower antimicrobial activity than CBD. Authors wrote that “CBD exhibited a strong antimicrobial effect against Gram-positive strains and could serve as an alternative drug for tackling MRSA.” MRSA are bacteria resistant to conventional antibiotics.

Department of Science and Environment, Roskilde University, Denmark

Martinenghi LD, et al. Biomolecules. 2020;10(6).

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook