Regering van Luxemburg krabbelt terug bij legalisering cannabis, verkoop blijft illegaal

28 september 2021

In 2018 heeft de regering van Luxemburg besloten cannabis te legaliseren, echter nu wordt alles anders.

Teelt ja, verkoop nee: Volgens Radio 100,7 heeft de regering besloten haar koers inzake de geplande legalisering van cannabis in Luxemburg ingrijpend te wijzigen.

Dinsdagmiddag meldde Radio 100,7 dat de regering blijkbaar besloten heeft dat de verkoop van recreatieve cannabis in het Groothertogdom illegaal zal blijven. Alleen het kweken van cannabisplanten voor eigen gebruik zal worden gelegaliseerd. Ondertussen is medicinale cannabis sinds februari 2019 legaal in Luxemburg. Sindsdien zijn er echter regelmatig problemen geweest met de toeleveringsketen.

In hun regeerakkoord uit 2018 kondigden de Democratische Partij (DP), de Luxemburgse Socialistische Arbeiderspartij (LSAP) en de Groene Partij (Déi Gréng) aanvankelijk aan dat ze van plan waren om de door de staat gecontroleerde teelt en verkoop van cannabis in Luxemburg te legaliseren. Naar verluidt heeft de regering in de zomer echter besloten de legalisering anders aan te pakken.

In een interview met Radio 100,7 op dinsdagochtend bevestigde minister van Volksgezondheid Paulette Lenert dat er “een aantal juridische obstakels” zijn in de Europese context die een legalisering aanzienlijk moeilijker zouden maken.

Bron

Lees ook