Ministerie van Volksgezondheid in Luxemburg heeft concept ontwikkeld voor regulering teelt en verkoop cannabis

07 maart 2020

Het ministerie van Volksgezondheid in Luxemburg heeft een concept ontwikkeld voor de regulering van de teelt en de verkoop van cannabis. Dit meld het radiostation 100.7, waar het document werd ingezien. Zo zijn er 14 verkooppunten in het hele land waar kan worden verstrekt. Slechts twee licenties worden er toegekend voor gecontroleerde teelt in Luxemburg.

Het radiostation 100.7 heeft inzicht gekregen in de plannen van de regering ten aanzien van de verdeling en de teelt van cannabis op het grondgebied van Luxemburg. In het voorlopige concept, dat door het bestuurscollege moet worden geaccepteerd, zijn strenge regels voor toekomstige producenten en consumenten verstrekt. Slechts twee landbouw licenties worden toegekend. Volgens een eerste evaluatie over de teelt wordt dit geassocieerd met relatief hoge kosten, zoals het staat in het document.

Consumenten moeten zich ook houden aan een aantal regels: één persoon mag per maand maximaal 30 gram cannabis kopen. Het “Centre des technologieën de l’Etat ‘is bedoeld om een ​​systeem te ontwikkelen dat gekoppeld is met de nationale registers van personen, waardoor wordt verzekerd dat niemand meer dan 30 gram per maand zal kopen via legale wegen. Om de Luxemburgse legale cannabis te verwerven, moet de consument zes maanden zijn aangemeld in dit land  – zodat het beoogde “cannabis toerisme” kan worden voorkomen. Sommige buurlanden hebben hun zorgen er al over geuit. De thuisteelt blijft, althans in de eerste fase nog steeds verboden.

 

Verkoop strikt geregeld

De verkoop wordt uitgevoerd door particuliere handelaren, die zijn gestationeerd op 14 erkende verkooppunten. Dus vier verkooppunten in de kantons van de stad Luxemburg en Esch worden gebouwd. In de kantons Diekirch, Grevenmacher, Capellen, Mersch en Remich wordt één verkooppunt gebouwd.

Zelfs de verpakking specificaties zijn gemaakt, schrijft 100,7. Cannabis worden verkocht in verpakkingen van drie, vijf of tien gram, dat afgesloten is en is voorzien van een kinderslot. Bovendien, alle relevante informatie zoals de THC en CBD inhoud wordt aangegeven op de verpakking.

Bron

 

Lees ook