Australië start klinische studies met nieuwe cannabiscapsules

14 april 2020

Australië: klinische studies met nieuwe cannabiscapsules

AusCann-groep harde schaal (capsules) medicinale cannabisproducten zijn nu alleen op recept verkrijgbaar in heel Australië, waarbij ook klinische studies  van verschillende doses van hun THC-CBD-formuleringen worden geëvalueerd.

Parallel aan de aanstaande klinische proef heeft AusCann zijn medicinale cannabiscapsules beschikbaar gesteld aan Australische patiënten via het Therapeutic Goods Administration Special Access Scheme.

“AusCann heeft gestandaardiseerde op cannabinoïden gebaseerde formuleringen ontwikkeld in een dosisgestuurde capsule”, aldus Ido Kanyon, CEO van AusCann.

“De capsules zijn getest in een laboratoriumomgeving en bewezen betrouwbaar, stabiel en leveren een consistent gecontroleerde dosis van de formuleringen.”

Hij voegde eraan toe dat het bedrijf nu enthousiast was om te beginnen met klinische evaluatie van de capsules om hun voordelen aan te tonen.

Het nu commercieel verkrijgbaar maken van de harde capsules ligt voor op de eerder geschetste deadline van het bedrijf voor distributie vóór het midden van het jaar.

Australien: Klinische Studien mit neuen Cannabiskapseln

Die hartschaligen medizinischen Cannabisprodukte der AusCann Group sind nun australienweit verschreibungspflichtig, wobei auch klinische Studien zur Evaluierung verschiedener Dosen ihrer THC-CBD-Formulierungen anlaufen können. Parallel zu der bevorstehenden klinischen Studie hat AusCann seine medizinischen Cannabiskapseln über das Therapeutic Goods Administration Special Access Scheme australischen Patienten zur Verfügung gestellt.

Australia: Clinical trials with new cannabis capsules

AusCann Group’s hard shell medicinal cannabis products are now available for prescription Australia-wide, with clinical trials also ready to kick-off into evaluating different doses of its THC-CBD formulations. In parallel with the upcoming clinical study, AusCann has made its medicinal cannabis capsules available to Australian patients via the Therapeutic Goods Administration Special Access Scheme.

Smallcaps vom 31. März 2020

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

Lees ook