CBD kan helpen bij acute tandpijn

15 november 2023

Wetenschap/Human: CBD kan helpen bij acute tandpijn

In een placebogecontroleerd onderzoek werden 61 patiënten met matige tot ernstige kiespijn gerandomiseerd in 3 groepen: CBD10 (CBD 10 mg/kg), CBD20 (CBD 20 mg/kg) en placebo. Onderzoekers van de School of Dentistry in San Antonio, VS, dienden een enkele dosis van de respectieve orale oplossing toe en volgden de proefpersonen gedurende 3 uur.

CBD-groepen resulteerden in significante pijnvermindering gemeten met een visuele analoge schaal in vergelijking met hun uitgangswaarde en de placebogroep, met een maximale mediane pijnvermindering van 73% ten opzichte van de uitgangspijn op het tijdstip van 180 minuten. CBD20 gaf een sneller begin van significante pijnverlichting dan CBD10 (15 versus 30 minuten na toediening van het geneesmiddel) en beide groepen bereikten maximale pijnverlichting na 180 minuten.

Chrepa V, Villasenor S, Mauney A, Kotsakis G, Macpherson L. Cannabidiol als alternatief pijnstillend middel bij acute tandpijn. J Dent Res. 2023:220345231200814.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2023

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook