IACM: Twee decennia van de International Association for Cannabinoid Medicines

11 mei 2021

IACM: twee decennia van de International Association for Cannabinoid Medicines

In een artikel voor het IACM tijdschrift Cannabis and Cannabinoids Research geven de huidige voorzitster en de uitvoerend directeur van de IACM een historisch overzicht van de ontwikkeling van de vereniging. In de afgelopen 20 jaar tot vandaag, heeft het zich ontwikkeld tot de belangrijkste wetenschappelijke vereniging voor klinisch onderzoek op het gebied van op cannabis gebaseerde geneesmiddelen.

Het overkoepelende doel van de IACM is het bevorderen van de kennis over cannabis, cannabinoïden, het endocannabinoïde systeem en aanverwante onderwerpen, vooral met betrekking tot hun therapeutisch potentieel, waardoor meer patiënten kunnen profiteren van een behandeling met op cannabis gebaseerde geneesmiddelen en wetgevers hun beleid gemakkelijker kunnen vaststellen.

 IACM: Two Decades of the International Association for Cannabinoid Medicines

 

In an article for the IACM journal Cannabis and Cannabinoids Research the current chairwoman and the executive director of the IACM give a historical overview of the development of the Association. During the past 20 years until today, it evolved toward the most important scientific society for clinical research in the field of cannabis-based medicines.

The overarching aim of the IACM is to advance the knowledge on cannabis, cannabinoids, the endocannabinoid system, and related topics especially with regard to their therapeutic potential, which would allow more patients to profit from a treatment with cannabis-based medicines and ease legislators to adopt their policies.

Grotenhermen F, Müller-Vahl KR. Two Decades of the International Association for Cannabinoid Medicines: 20 Years of Supporting Research and Activities Toward the Medicinal Use of Cannabis and Cannabinoids. Cannabis Cannabinoid Res. 2021;6(2):82-87.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook