IACM: 20 jaar ondersteuning van onderzoek en activiteiten naar het medicinaal gebruik van cannabis en cannabinoïden

20 december 2020

IACM: 20 jaar IACM: een terugblik en een vooruitblik

Het jaar 2020 markeert de 20ste verjaardag van het IACM. Ter gelegenheid hiervan heeft ons tijdschrift Cannabis en Cannabinoid Research een artikel gepubliceerd over onze geschiedenis, ons werk en onze toekomstperspectieven. In deze tijd, waarin er wereldwijd op alle continenten veel gebeurt op het gebied van cannabis als medicijn, is een internationale samenwerking van wetenschappers, artsen en patiënten en daarmee een internationale wetenschappelijke samenleving, die zich ook altijd heeft gericht op de patiënten, waardevoller dan ooit.

Op dit punt willen wij, de leden van de Raad van Bestuur, onze oprechte dank uitspreken aan al onze collega’s en supporters voor hun hulp en samenwerking. Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een goede start van het komende jaar in deze ongewone tijd! We kijken er naar uit om met u te blijven samenwerken.

Bewaar de datum: 15 tot 17 oktober 2021 – Gratis Internationale Virtuele Conferentie van het IACM.

IACM: 20 Jahre IACM: ein Blick zurück und nach vorn

Das Jahr 2020 markiert das 20-jährige Bestehen der IACM. Zu diesem Anlass ist in unserer Zeitschrift Cannabis and Cannabinoid Research ein Artikel mit einem Rückblick auf unsere Geschichte, Arbeit und Zukunftsperspektiven erschienen. In dieser Zeit, in der weltweit auf allen Kontinenten beim Thema Cannabis als Medizin viel in Bewegung geraten ist, ist eine internationale Zusammenarbeit von Wissenschaftlern, Ärzten und Patienten und damit eine internationale wissenschaftliche Gesellschaft, die auch immer wieder die sich der Patienten in den Mittelpunkt gestellt hat, wertvoller denn je.

An dieser Stelle möchten wir, die Mitglieder des Vorstandes, uns bei allen Kollegen und Unterstützern herzlich für ihre Hilfe und Zusammenarbeit bedanken. Wir wünschen allen in dieser ungewöhnlichen Zeit schöne Festtage und einen guten Start ins kommende Jahr! Wir freuen uns auf die weitere Zusammenarbeit.

Ein Termin zum Vormerken: 15. bis 17. Oktober 2021 – kostenlose virtuelle internationale Konferenz der IACM.

Two Decades of the International Association for Cannabinoid Medicines: 20 Years of Supporting Research and Activities Toward the Medicinal Use of Cannabis and Cannabinoids

Emerged from the German Association for Cannabis as Medicine (ACM), a handful of enthusiastic medical doctors from Germany, Switzerland, and Austria supported by experts from other countries established the International Association for Cannabinoid Medicines (IACM) in March 2000. During the past 20 years until today, it evolved toward the most important scientific society for clinical research in the field of cannabis-based medicines. The overarching aim of the IACM is to advance the knowledge on cannabis, cannabinoids, the endocannabinoid system, and related topics especially with regard to their therapeutic potential, which would allow more patients to profit from a treatment with cannabis-based medicines and ease legislators to adopt their policies. To reach this goal, the IACM organizes international scientific conferences, biweekly publishes the IACM-Bulletin—currently in six different languages—reaching more than 5000 people worldwide, and is working closely together with patient associations, international partner organizations, and IACM ambassadors. In 2019, a collaborative partnership with the journal Cannabis and Cannabinoid Research was established.

Grotenhermen F, Mueller-Vahl K.Two Decades of the International Association for Cannabinoid Medicines: 20 Years of Supporting Research and Activities Toward the Medicinal Use of Cannabis and Cannabinoids. Cannabis Cannabionid Res, 23. October 2020 [ im Druck]

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2020

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Sinds november 2020 hebben we wekelijks contact met patiëntenorganisaties uit heel Europa en ook uit andere werelddelen.

Zo doen Griekenland, Portugal, Nederland, Italië, Spanje, Denemarken, Peru en vele andere landen mee.

We gaan ons verenigen omdat we wereldwijd gelijke rechten willen:

1. Het moet voor iedereen beschikbaar zijn die het nodig heeft

2. Het moet vergoed worden door de zorgverzekeraars

3. Er moeten voldoende soorten en toedieningsvormen beschikbaar zijn

4. Het recht op Eigen Kweek

5. Medicinale cannabis uitzondering in het verkeer

6. Medicinale cannabis mee op reis.