Een olieachtige formulering van CBD en sublinguale CBD resulteerde in vergelijkbare bloedconcentraties

06 november 2020

Wetenschap / Mens: Een olieachtige formulering van CBD en sublinguale CBD resulteerde in vergelijkbare bloedconcentraties

Onderzoekers observeerden vergelijkbare bloedconcentraties na toediening van een cannabisextract dat CBD bevat als een sublinguale wafel (25 van 50 mg CBD), olieoplossing (50 mg CBD) of oromucosale spray (20 mg CBD) ). Olieoplossing en sublinguale wafelformuleringen van het extract gestandaardiseerd met CBD werden goed verdragen en bereikten equivalente concentraties CBD in vergelijking met de oromucosale spray Sativex.

BOD Australia Pty, Sydney, Australië.

Wissenschaft/Mensch: Eine ölige Formulierung von CBD und sublinguales CBD führten zu ähnlichen Blutkonzentrationen

Forscher beobachteten ähnliche Blutkonzentrationen nach Verabreichung eines Cannabisextrakts mit CBD als sublinguale Oblate (25 von 50 mg CBD), Öllösung (50 mg CBD) oder oromukosales Spray (20 mg CBD). Öllösung und sublinguale Waffelformulierungen des mit CBD standardisierten Extrakts waren gut verträglich und erreichten im Vergleich zum oromukosalen Spray Sativex äquivalente Konzentrationen von CBD.

BOD Australia Pty, Sydney, Australien.

Science/Human: An oily formulation of CBD and sublingual CBD resulted in similar blood concentrations

Researchers observed similar blood concentrations after administration of a cannabis extract with CBD as a sublingual wafer (25 of 50 mg CBD), oil solution (50 mg CBD) or oromucosal spray (20 mg CBD). Oil solution and sublingual wafer formulations of the extract standardised with CBD were well tolerated and achieved equivalent concentrations of CBD when compared to the oromucosal spray Sativex.

BOD Australia Pty, Sydney, Australia.

Hosseini A, et al. Br J Clin Pharmacol, 19. Oktober 2020 [im Druck]

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook