Cannabinoïde Cannabichromeen zuur (CMCA) zeer effectief tegen MRSA-bacteriën

07 september 2020

Wetenschap: Cannabichromeen zuur zeer effectief tegen MRSA-bacteriën

Wetenschappers bestudeerden de antibiotische eigenschappen van verschillende cannabinoïden en ontdekten dat een ‘fytocannabinoïde, cannabichromenic acid (CBCA), een sneller en sterker bacteriedodend effect had dan vancomycine, dat momenteel wordt aanbevolen voor de behandeling van MRSA-infecties Antibiotica”. Dergelijke infecties zijn vaak levensbedreigend.

Discipline van infectieziekten en immunologie, School of Medical Sciences, University of Sydney, Australië.

Wissenschaft: Cannabichromeninsäure sehr wirksam gegen MRSA-Bakterien

Wissenschaftler untersuchten die antibiotischen Eigenschaften mehrerer Cannabinoide und stellten fest, dass ein “Phytocannabinoid, Cannabichromeninsäure (CBCA), eine schnellere und stärkere bakterizide Wirkung zeigte als Vancomycin, das derzeit für die Behandlung von MRSA-Infektionen empfohlene Antibiotikum”. Solche Infektionen sind oft lebensbedrohlich.

Discipline of Infectious Diseases and Immunology, School of Medical Sciences, Universität Sydney, Australien.

Science: Cannabichromenic acid very effective against MRSA bacteria

Scientists investigated the antibiotic properties of several cannabinoids and found that one “phytocannabinoid, cannabichromenic acid (CBCA), demonstrated faster and more potent bactericidal activity than vancomycin, the currently recommended antibiotic for the treatment of MRSA infections.” Such infections are often life-threatening.

Discipline of Infectious Diseases and Immunology, School of Medical Sciences, University of Sydney, Australia.

Galletta M, et al. Antibiotics(Basel) 2020;9(8):E523.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook