Een combinatie van CBD (Cannabidiol) en CBG (cannabigerol) effectief bij ontsteking zenuwstelsel

20 december 2019

Wetenschap/Cellen: Een combinatie van CBD en CBG kan nuttig zijn bij ontsteking van het zenuwstelsel

Volgens een studie met zenuwcellen, kan een combinatie van CBD (Cannabidiol) en CBG (cannabigerol) effectief zijn in het verminderen van ontsteking in de hersenen en zenuwcellen.

Achtergrond en doelstellingen: Neuroinflammation is geassocieerd met vele neurodegeneratieve ziekten, zoals amyotrofische laterale sclerose (ALS). In deze studie onderzoeken we het anti-inflammatoire, anti-oxidant en anti-apoptotische eigenschappen van twee niet-psychoactieve fytocannabinoïden, cannabigerol (CBG) en cannabidiol (CBD). Materialen en methoden: De motoneuron cellijn NSC-34 gedifferentieerd door serumdeprivatie en de aanvullende behandeling van all-trans retinoïnezuur (RA) is een geldig model moleculaire gebeurtenissen die verband houden neurodegeneratie in ALS onderzoeken. Resultaten: Pre-behandeling met CBG (bij 2,5 en 5 uM doses) alleen en in combinatie met CBD (bij 2,5 en 5 uM doses) was in staat om neuroinflammatie veroorzaakt door een kweekmedium te verminderen LPS gestimuleerde macrofagen. Met name, de voorbehandeling met CBD op pM dosering 5 verminderde TNF-α niveaus en verhoogde IL-10 en IL-37 expressie. CBG-CBD associatie in een 5 pM dosis ook verminderd NF-kB nucleaire factor activering met lage afbraak van de remmer van kappaB alpha (IkBa). CBG en CBD gelijktijdig toegediend met 5 pM dosis verlaagd iNOS-expressie en verhoogde niveaus Nrf2. Bovendien is de voorbehandeling met de associatie van twee niet-psychoactieve cannabinoïden neerwaarts gereguleerd Bax eiwitexpressie en opgereguleerd Bcl-2 expressie. Onze gegevens tonen de anti-inflammatoire, anti-oxidant en anti-apoptotische effecten.

Conclusies: Onze resultaten voorlopige ondersteuning op de mogelijke therapeutische toepassing van een CBG-C CBG-CBD associatie in een 5 pM dosis ook verminderd NF-kB nucleaire factor activering met lage afbraak van de remmer van kappaB alpha (IkBa). CBG en CBD gelijktijdig toegediend met 5 pM dosis verlaagd iNOS-expressie en verhoogde niveaus Nrf2. Bovendien is de voorbehandeling met de associatie van twee niet-psychoactieve cannabinoïden neerwaarts gereguleerd Bax eiwitexpressie en opgereguleerd Bcl-2 expressie.

IRCCS Centro Neurolesi “Bonino Pulejo”, Italië.

Mammana S, et al. Medicina (Kaunas). 2019;55(11).

 

Science/Cells: A combination of CBD and CBG may be helpful in inflammation of the nervous system

According to a study with nerve cells a combination of CBD (cannabidiol) and CBG (cannabigerol) may be effective in reducing inflammation of the brain and nerve cells.

IRCCS Centro Neurolesi “Bonino Pulejo”, Italy.

Mammana S, et al. Medicina (Kaunas). 2019;55(11).

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook: