Status Medicinale Cannabis in Frankrijk

25 juli 2019

In Frankrijk zal binnenkort Het experiment met medicinale cannabis beginnen.

Aangezien een bijna unaniem Senaat op 28 mei groen licht gaf voor het gebruik van medicinale cannabis, zal FRANKRIJK “over twee jaar” beginnen met experimenten met medicinale cannabis, in afwachting van de goedkeuring van het ministerie van volksgezondheid . Therapeutische cannabis zal binnenkort legaal verkrijgbaar zijn in FRANKRIJK voor honderdduizenden patiënten.

“Het duurt ongeveer twee jaar, tot men met experimenten met therapeutische cannabis kan beginnen zodra het ministerie van volksgezondheid het groene licht geeft”, zei Professor Nicolas Authier, hoofd van farmacologie aan de pijn kliniek van de Universiteit ziekenhuis Clermont Ferrand. Authier regisseert het Comité van deskundigen die in opdracht van het Nationaal Agentschap voor de veiligheid van de gezondheidsproducten aan de evaluatie van de praktische regelingen voor de distributie van medicinale cannabis zorg dragen. Verslag van de Commissie zal worden vrijgegeven op 26 juni.

Deskundigen dringen er bij de regering op aan cannabis te legaliseren.

Een commissie die door de overheid is aangesteld, heeft FRANKRIJK geadviseerd om cannabis te legaliseren om “de controle over de zwarte markt” terug te nemen en noemde het verbod een waardeloze “mislukking”.

Frans gezondheidsinstituut opent de weg voor studies naar de medische waarde van cannabis.

Studies over het medisch gebruik van cannabis zijn officieel toegestaan ​​in Frankrijk na een beslissing van het Nationaal Agentschap voor de veiligheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten (ANSM).

Bronnen:

France24 of 2 June 2019

The Telegraph of 20 June 2019

Le Monde vom 11. Juli 2019

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany