Klinische Studie met Placebo: Palmitoylethanolamide verbetert behandeling van autistische kinderen

19 juni 2018

Wetenschap/mens: Palmitoylethanolamide verbetert behandeling van autistische kinderen in een klinische studie

Volgens een klinische studie met 70 kinderen met autisme de toevoeging van de endocannabinoïde PEA (palmitoylethanolamide) op de gebruikelijke behandeling met neuroleptica verbeterd sommige symptomen van de ziekte. Wetenschappers van de Teheran Universiteit van medische wetenschappen, Iran, publiceerden hun onderzoek naar kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar in de Journal of psychiatrische Research. Ze onderzochten de toevoeging van PEA aan risperidone op het gedrag van de kinderen binnen een behandelingsperiode van 10 weken in vergelijking met placebo.

De combinatie van PEA en risperidone verbeterd prikkelbaarheid en hyperactiviteit gemeten met een standaardtest, de ABC-C ( Aberrant Behaviour Checklist – afwijkend gedrag Checklist-Community Edition). Er was ook een tendens tot een verbetering van ongepaste spraak aan het eind van het proces met PEA in vergelijking met placebo. Auteurs schreven dat “PEA de therapeutische effecten van risperidone op Autisme-gerelateerde prikkelbaarheid en hyperactiviteit kan vergroten ”

English:

Science/Human: Palmitoylethanolamide improves treatment of autistic children in a clinical study

According to a clinical study with 70 children with autism the addition of the endocannabinoid PEA (palmitoylethanolamide) to the usual treatment with neuroleptics improved some symptoms of the disease. Scientists of the Tehran University of Medical Sciences, Iran, published their research on children aged 4 to 12 years in the Journal of Psychiatric Research. They investigated the addition of PEA to risperidone on behaviour of the children within a treatment period of 10 weeks compared to placebo.

The combination of PEA and risperidone improved irritability and hyperactivity measured with a standard test, the ABC-C (Aberrant Behaviour Checklist-Community Edition). There was also a tendency to an improvement of inappropriate speech at the end of the trial for PEA compared to placebo. Authors wrote that “PEA may augment therapeutic effects of risperidone on autism-related irritability and hyperactivity.”

Khalaj M, Saghazadeh A, Shirazi E, Shalbafan MR, Alavi K, Shooshtari MH, Laksari FY, Hosseini M, Mohammadi MR, Akhondzadeh S. Palmitoylethanolamide as adjunctive therapy for autism: Efficacy and safety results from a randomized controlled trial. J Psychiatr Res. 2018;103:104-111.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany