Kamervragen/Antwoorden lid Bergkamp (D66) versoepeling regels gemeentes cannabis(olie)

22 maart 2018

Op 23 februari 2018 heeft het lid Bergkamp (D66) aan de Ministers van Justitie en Veiligheid en voor Medische Zorg vragen gesteld over het bericht dat wietolie zo populair is dat gemeenten soepelere regels overwegen (ingezonden 23 februari 2018).

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van het bericht «Wietolie is zo populair dat gemeenten soepelere regels overwegen»?

Vraag 2

Ziet u dat er een stijgende behoefte is bij mensen aan het gebruik van medicinale cannabis en medicinale cannabisolie?

Vraag 3

Ziet u dat er bij gemeenten stijgende behoefte is aan het versoepelen van regels als het gaat om medicinale cannabis en medicinale cannabisolie?

Vraag 4

Kunt u aangeven over welke versoepeling(en) gesproken wordt?

Vraag 5

Ziet u een verband tussen de stijgende behoefte aan het versoepelen van regels voor medicinale cannabis en cannabisolie en het (bijna) niet vergoeden ervan door zorgverzekeraars?

Vraag 6

Hoe ziet u het initiatief in Tilburg dat mensen die met een doktersverklaring kunnen aantonen dat ze baat hebben bij het gebruik van medicinale cannabis niet alleen worden uitgezonderd van vervolging bij maximaal vijf planten, maar ook van de inname van de planten door de politie?

Vraag 7

Wilt u in overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) kijken welke behoefte er is als het gaat om versoepeling van regels rondom medicinale cannabis en medicinale cannabisolie en hoe hier constructief mee om kan worden gegaan, vanuit het oogpunt van de patiënt?

bron

Hieronder het fragment van Lisanne Spaander op SBS6 Hart van Nederland woensdag 21 gebruari 2018

Ook zij wil een bijdrage leveren aan de versoepeling van de regels:

Gepubliceerd op 22 feb. 2018

Hart van Nederland wilde me graag interviewen over mijn wietolie gebruik. Dit wil ik natuurlijk heel graag vertellen omdat ik er veel baat bij heb en ik een voorstander ervan ben dat er een gedoogbeleid komt bij de gemeenten in Nederland. Wie weet kan mijn bijdrage net de druppel zijn om de andere gemeenten in Nederland de juiste beslissingen te laten nemen hierover.

Momenteel volg ik een kuur om mijn immuunsysteem op te krikken. Ik word daarbij heel erg goed begeleid door deskundige mensen en die dure weken komen door cbd, thc en thcA. Ik slik zoveel mogelijk als ik aankan.