In Frankrijk start een 2-jarig onderzoek met medicinale cannabis met het oog op legalisering

15 april 2021

Frankrijk: Start van een 2-jarig onderzoek met medicinale cannabis

De Franse regering is begonnen met een twee jaar durend landelijk experiment met medicinale cannabis met het oog op uiteindelijke legalisering

De Franse regering is eind maart begonnen met een twee jaar durend landelijk experiment met medische marihuana, met het oog op de uiteindelijke legalisering ervan.

Ongeveer 3.000 patiënten in het hele land zullen medische cannabisbehandelingen krijgen en hun gezondheid zal worden gecontroleerd door de nationale waakhond voor geneesmiddelen, aldus het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring. Het eerste recept werd vrijdag uitgeschreven in het universitair ziekenhuis van Clermont-Ferrand in Zuid-Frankrijk.

Het doel is om gegevens te verzamelen over de effectiviteit en veiligheid van therapeutische cannabis, en om eventuele logistieke circuits voor te bereiden voor toekomstige distributie, zei het ministerie.

In aanmerking komen onder meer kankerpatiënten, mensen met zenuwpijn die niet met andere methoden kan worden behandeld, mensen met bepaalde vormen van epilepsie en mensen in de palliatieve zorg.

Verschillende Europese landen hebben medicinale cannabis al gelegaliseerd.

Het Franse project werd in 2019 door het parlement goedgekeurd, maar uitgesteld vanwege de pandemie van het coronavirus.

 

France: Launch of a 2-year study with medical cannabis

France’s government has launched a two-year nationwide experiment with cannabis with a perspective of possible legalisation for medical use.

ABC News of 26 March 2021

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

Is Frankrijk op weg naar legalisering van cannabis?

Gaat Frankrijk cannabis legaliseren?