Medicinaal Cannabis programma Frankrijk start in september 2020

06 februari 2020

21/1/2020

Frankrijk: Het medicinaal cannabis pilot-programma is gepland voor het najaar van 2020

In 2019, heeft Frankrijk plannen aangekondigd voor een medicinaal cannabis pilot, die nu van start gaat in september 2020. De pilot heeft een looptijd van twee jaar waarbij de de eerste zes maanden zal dienen om de 3000 patiënten die het meeste baat hebben te identificeren voor het programma. De eerste recepten voor medicinale cannabis zullen naar verwachting starten in januari 2021.

Benzinga vom 21. Januar 2020

France: The medical cannabis pilot program is planned to start in autumn 2020

In 2019, France announced plans to commence a medicinal cannabis pilot, which is now due to start in September 2020. The pilot will run for two years with the initial six months will serve to identify the 3000 patients who will most benefit from the programme. The first prescriptions for medicinal cannabis are expected to start in January 2021.

Benzinga vom 21. Januar 2020

Frankreich: Das medizinische Cannabis-Pilotprogramm soll im Herbst 2020 beginnen

Im Jahr 2019 kündigte Frankreich Pläne für den Beginn eines medizinischen Cannabispilotprojekts an, das nun im September 2020 beginnen soll. Das Pilotprojekt wird zwei Jahre lang laufen, wobei die ersten sechs Monate dazu dienen sollen, die 3000 Patienten zu identifizieren, die am meisten von dem Programm profitieren werden. Die ersten Verschreibungen von medizinischem Cannabis werden voraussichtlich im Januar 2021 beginnen.

Benzinga vom 21. Januar 2020

25/7/2019

In Frankrijk zal binnenkort Het experiment met medicinale cannabis beginnen.

Aangezien een bijna unaniem Senaat op 28 mei groen licht gaf voor het gebruik van medicinale cannabis, zal FRANKRIJK “over twee jaar” beginnen met experimenten met medicinale cannabis, in afwachting van de goedkeuring van het ministerie van volksgezondheid . Therapeutische cannabis zal binnenkort legaal verkrijgbaar zijn in FRANKRIJK voor honderdduizenden patiënten.

“Het duurt ongeveer twee jaar, tot men met experimenten met therapeutische cannabis kan beginnen zodra het ministerie van volksgezondheid het groene licht geeft”, zei Professor Nicolas Authier, hoofd van farmacologie aan de pijn kliniek van de Universiteit ziekenhuis Clermont Ferrand. Authier regisseert het Comité van deskundigen die in opdracht van het Nationaal Agentschap voor de veiligheid van de gezondheidsproducten aan de evaluatie van de praktische regelingen voor de distributie van medicinale cannabis zorg dragen. Verslag van de Commissie zal worden vrijgegeven op 26 juni.

Deskundigen dringen er bij de regering op aan cannabis te legaliseren.

Een commissie die door de overheid is aangesteld, heeft FRANKRIJK geadviseerd om cannabis te legaliseren om “de controle over de zwarte markt” terug te nemen en noemde het verbod een waardeloze “mislukking”.

Frans gezondheidsinstituut opent de weg voor studies naar de medische waarde van cannabis.

Studies over het medisch gebruik van cannabis zijn officieel toegestaan ​​in Frankrijk na een beslissing van het Nationaal Agentschap voor de veiligheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten (ANSM).

Bronnen:

France24 of 2 June 2019

The Telegraph of 20 June 2019

Le Monde vom 11. Juli 2019

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany